Fabrikanten presenteren zelfrijdende auto’s in amsterdam

Redactie Redactie
• Laatste update:

Onder leiding van het Nederlandse EU-voorzitterschap hebben de Europese transportministers uitgebreid gesproken over de gevolgen die autonoom rijdende auto’s hebben voor de maatschappij en vooral voor de toekomstige wetgeving. Uiteindelijk hebben de EU-landen ingestemd met de Declaration of Amsterdam. Alle 28 EU Landen nemen de komende 3 jaar stappen om Europa voor te bereiden op de komst van meer autonoom rijdende auto’s.

Goede wetgeving

ACEA en RAI Vereniging hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de zogenoemde Experience met zelfrijdende auto’s. Erik Jonnaert (secretaris-generaal ACEA) was zelf aanwezig als vertegenwoordiger van de auto-industrie in de Transportraad. Hij sprak van een uniek event, waar de industrie haar nieuwste innovaties kon laten zien. De techniek komt steeds vaker beschikbaar, het is nu aan de beleidsmakers om daar goede, uniforme EU-wetgeving voor te maken,zodat zowel de industrie als de maatschappij optimaal kunnen profiteren van deze vooruit-

Fabrikanten presenteren zelfrijdende auto’s in amsterdam | Fleet&Mobility

Fabrikanten presenteren zelfrijdende auto’s in amsterdam

Redactie Redactie
• Laatste update:

Onder leiding van het Nederlandse EU-voorzitterschap hebben de Europese transportministers uitgebreid gesproken over de gevolgen die autonoom rijdende auto’s hebben voor de maatschappij en vooral voor de toekomstige wetgeving. Uiteindelijk hebben de EU-landen ingestemd met de Declaration of Amsterdam. Alle 28 EU Landen nemen de komende 3 jaar stappen om Europa voor te bereiden op de komst van meer autonoom rijdende auto’s.

Goede wetgeving

ACEA en RAI Vereniging hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de zogenoemde Experience met zelfrijdende auto’s. Erik Jonnaert (secretaris-generaal ACEA) was zelf aanwezig als vertegenwoordiger van de auto-industrie in de Transportraad. Hij sprak van een uniek event, waar de industrie haar nieuwste innovaties kon laten zien. De techniek komt steeds vaker beschikbaar, het is nu aan de beleidsmakers om daar goede, uniforme EU-wetgeving voor te maken,zodat zowel de industrie als de maatschappij optimaal kunnen profiteren van deze vooruit-