Laadpalenmaker Alfen tekent miljoenencontract met Waals ov-bedrijf

Alfen • Het bedrijf stelt dat het snel opladen van elektrische bussen ‘cruciaal’ is voor het mogelijk maken van duurzame stedelijke mobiliteit’. 
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Alfen)

Laadpalenfabrikant Alfen heeft een miljoenencontract getekend met de Belgische ov-maatschappij TEC, verantwoordelijk voor bus-, tram- en metrodiensten in de Waalse regio. Dit meldt het in Almere gevestigde Alfen op de eigen website. Het doel van het project is, zo stelt Alfen, om ‘de elektrificatie van busvervoer in Wallonië te verbeteren’.

Het Waalse ov-bedrijf TEC gunt Alfen de opdracht voor de bouw van vijftig laadstations voor elektrische bussen. Onder de overeenkomst zal Alfen ‘op maat gemaakte, betreedbare cabines’ leveren voor het snelladen van e-bussen. Deze cabines verlagen de hoogspanning van het transmissienet naar een lagere spanning die geschikt is voor lokale distributie. Het bedrijf stelt verder dat het snel opladen van elektrische bussen ‘cruciaal’ is voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het mogelijk maken van duurzame stedelijke mobiliteit’. 

Het gaat om een tweejarige raamovereenkomst, die tot 6 keer verlengd kan worden voor een periode van een jaar. Alfen doet geen uitspraken over het exacte bedrag van de overeenkomst met TEC, al meldt het bedrijf wel dat het om een ‘dubbelcijferig miljoenencontract’ gaat

Laadpalenmaker Alfen tekent miljoenencontract met Waals ov-bedrijf | Fleet&Mobility

Laadpalenmaker Alfen tekent miljoenencontract met Waals ov-bedrijf

Alfen • Het bedrijf stelt dat het snel opladen van elektrische bussen ‘cruciaal’ is voor het mogelijk maken van duurzame stedelijke mobiliteit’. 
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Alfen)

Laadpalenfabrikant Alfen heeft een miljoenencontract getekend met de Belgische ov-maatschappij TEC, verantwoordelijk voor bus-, tram- en metrodiensten in de Waalse regio. Dit meldt het in Almere gevestigde Alfen op de eigen website. Het doel van het project is, zo stelt Alfen, om ‘de elektrificatie van busvervoer in Wallonië te verbeteren’.

Het Waalse ov-bedrijf TEC gunt Alfen de opdracht voor de bouw van vijftig laadstations voor elektrische bussen. Onder de overeenkomst zal Alfen ‘op maat gemaakte, betreedbare cabines’ leveren voor het snelladen van e-bussen. Deze cabines verlagen de hoogspanning van het transmissienet naar een lagere spanning die geschikt is voor lokale distributie. Het bedrijf stelt verder dat het snel opladen van elektrische bussen ‘cruciaal’ is voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het mogelijk maken van duurzame stedelijke mobiliteit’. 

Het gaat om een tweejarige raamovereenkomst, die tot 6 keer verlengd kan worden voor een periode van een jaar. Alfen doet geen uitspraken over het exacte bedrag van de overeenkomst met TEC, al meldt het bedrijf wel dat het om een ‘dubbelcijferig miljoenencontract’ gaat