Rit door Blankenburgtunnel kost automobilist 1,45 euro

Tol • De nieuwe Blankenburgverbinding, de tunnel tussen de A15 en de A20 in Zuid-Holland, opent eind dit jaar.
Sander van Vliet Sander van Vliet
(Foto: RDW).

De tol voor een rit door de nieuwe Blankenburgtunnel bedraagt 1,45 euro voor personenauto’s en 8,70 euro voor zware voertuigen zoals vrachtwagens. Dat meldt de RDW. De tolheffing wordt uitgevoerd zonder tolpoortjes; camera’s registreren het kenteken en de eigenaar ontvangt de rekening. Betalen kan per rit, automatisch of via een tegoed.

Volgens Jan Strijk, directeur tolheffing bij de RDW, is het belangrijk voor frequente gebruikers om tijdig een automatische betalingsoptie te regelen om wachttijden te vermijden. Rijkswaterstaat meldt dat tolheffing noodzakelijk is om een deel van de aanlegkosten van de tunnel terug te verdienen.

Tunnel

Aanvankelijk waren de tolbedragen vastgesteld op 1,39 euro voor auto’s en 8,35 euro voor vrachtwagens, maar deze zijn door indexering verhoogd en zullen jaarlijks worden aangepast.

De Blankenburgverbinding, onderdeel van de nieuwe snelweg A24, loopt onder Het Scheur door en verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg. De tunnel, bijna één kilometer lang, bevat in beide richtingen drie rijstroken.

Voordat de tunnel officieel opent, zullen wielrensters die meedoen aan de Tour de France Femmes op 12 augustus al door de nieuwe tunnel rijden tijdens de eerste etappe van Rotterdam naar Den Haag.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Rit door Blankenburgtunnel kost automobilist 1,45 euro | Fleet&Mobility

Rit door Blankenburgtunnel kost automobilist 1,45 euro

Tol • De nieuwe Blankenburgverbinding, de tunnel tussen de A15 en de A20 in Zuid-Holland, opent eind dit jaar.
Sander van Vliet Sander van Vliet
(Foto: RDW).

De tol voor een rit door de nieuwe Blankenburgtunnel bedraagt 1,45 euro voor personenauto’s en 8,70 euro voor zware voertuigen zoals vrachtwagens. Dat meldt de RDW. De tolheffing wordt uitgevoerd zonder tolpoortjes; camera’s registreren het kenteken en de eigenaar ontvangt de rekening. Betalen kan per rit, automatisch of via een tegoed.

Volgens Jan Strijk, directeur tolheffing bij de RDW, is het belangrijk voor frequente gebruikers om tijdig een automatische betalingsoptie te regelen om wachttijden te vermijden. Rijkswaterstaat meldt dat tolheffing noodzakelijk is om een deel van de aanlegkosten van de tunnel terug te verdienen.

Tunnel

Aanvankelijk waren de tolbedragen vastgesteld op 1,39 euro voor auto’s en 8,35 euro voor vrachtwagens, maar deze zijn door indexering verhoogd en zullen jaarlijks worden aangepast.

De Blankenburgverbinding, onderdeel van de nieuwe snelweg A24, loopt onder Het Scheur door en verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg. De tunnel, bijna één kilometer lang, bevat in beide richtingen drie rijstroken.

Voordat de tunnel officieel opent, zullen wielrensters die meedoen aan de Tour de France Femmes op 12 augustus al door de nieuwe tunnel rijden tijdens de eerste etappe van Rotterdam naar Den Haag.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.