Totalenergies en Jedlix: slim laden vermindert belasting stroomnet door EV’s met 40%

Totalenergies • Het gelijktijdig aansturen van private en publieke laadinfrastructuur is uniek in Nederland.
Robert L. Smid Robert L. Smid
(Foto: Shutterstock)

Totalenergies en Jedlix tonen aan dat slim laden de belasting op het elektriciteitsnet kan verlichten. Een proef in Utrecht leidde tot een gemiddelde reductie van 40 procent tijdens piekuren, aldus Totalenergies in een persbericht.

Totalenergies en Jedlix voerden een proef uit waarbij publieke en privé laadpalen slim werden aangestuurd om het elektriciteitsverbruik tijdens piekuren te verminderen. Olof van der Gaag, voorzitter van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), benadrukt het belang van slimme laadtechnieken voor de verduurzaming van Nederland.

Overbelasten

Tijdens de proef werden 179 publieke laadpalen en 251 privélaadpalen in Utrecht buiten de piekuren geladen, waarbij gebruik werd gemaakt van zonne-energie uit de regio. Dit resulteerde in een vermindering van de belasting op het elektriciteitsnet met gemiddeld 40 procent.

Wethouder Eva Oosters van Utrecht reageerde positief op de resultaten: “Wij willen het gebruik van elektrische voertuigen in onze stad stimuleren zonder het elektriciteitsnet te overbelasten. Totalenergies en Jedlix bewijzen dat dit mogelijk is.”

Meer lezen over Totalenergies

Totalenergies en Jedlix: slim laden vermindert belasting stroomnet door EV’s met 40% | Fleet&Mobility

Totalenergies en Jedlix: slim laden vermindert belasting stroomnet door EV’s met 40%

Totalenergies • Het gelijktijdig aansturen van private en publieke laadinfrastructuur is uniek in Nederland.
Robert L. Smid Robert L. Smid
(Foto: Shutterstock)

Totalenergies en Jedlix tonen aan dat slim laden de belasting op het elektriciteitsnet kan verlichten. Een proef in Utrecht leidde tot een gemiddelde reductie van 40 procent tijdens piekuren, aldus Totalenergies in een persbericht.

Totalenergies en Jedlix voerden een proef uit waarbij publieke en privé laadpalen slim werden aangestuurd om het elektriciteitsverbruik tijdens piekuren te verminderen. Olof van der Gaag, voorzitter van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), benadrukt het belang van slimme laadtechnieken voor de verduurzaming van Nederland.

Overbelasten

Tijdens de proef werden 179 publieke laadpalen en 251 privélaadpalen in Utrecht buiten de piekuren geladen, waarbij gebruik werd gemaakt van zonne-energie uit de regio. Dit resulteerde in een vermindering van de belasting op het elektriciteitsnet met gemiddeld 40 procent.

Wethouder Eva Oosters van Utrecht reageerde positief op de resultaten: “Wij willen het gebruik van elektrische voertuigen in onze stad stimuleren zonder het elektriciteitsnet te overbelasten. Totalenergies en Jedlix bewijzen dat dit mogelijk is.”

Meer lezen over Totalenergies