670 aanvragen per dag voor ontheffing zero-emissiezone

Zero-emissiezone • Het verwachte aantal van 22 duizend ontheffingen komt dichterbij.
Sander van Vliet Sander van Vliet
Foto: Leap24

Het Centraal Loket voor ontheffingen zero-emissiezones ontving sinds de opening op 1 juli gemiddeld 670 aanvragen per dag. Inmiddels zijn er ruim 6.700 aanvragen binnengekomen. Dat brengt de verwachte jaarlijkse 22 duizend aanvragen snel dichterbij. Dit meldt Evofenedex.

Het ontheffingsloket, dat eigenlijk in november door de RDW geopend zou worden, is nu tijdelijk in gebruik via een platform van de gemeente Amsterdam. Dit loket biedt ondernemers de kans om ontheffingen aan te vragen, waarvan zes landelijk en drie gemeentelijk zijn. Het tijdelijke loket blijft in gebruik totdat de RDW het definitieve loket opent.

Evofenedex heeft ook een meldpunt gestart om ondernemers te helpen bij het aanvraagproces en problemen snel op te lossen.

De ontheffingen geven ondernemers met oudere dieselbestellers (Euro 4) tijdelijk vrijstelling van de verplichting om emissievrije voertuigen te gebruiken in zero-emissiezones. Ondanks eerdere verwarring en vertragingen lijken de aanvragen nu goed op gang te komen.

De gemeente Deventer heeft, net als Apeldoorn en Ede, besloten om de invoering van de zero-emissiezone uit te stellen tot 1 januari 2028. De vier grote steden Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Haag voeren de zero-emissiezone per 1 januari 2025 wel in, al is de zone in Amsterdam wel een stuk kleiner dan eerder gepland.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

670 aanvragen per dag voor ontheffing zero-emissiezone | Fleet&Mobility

670 aanvragen per dag voor ontheffing zero-emissiezone

Zero-emissiezone • Het verwachte aantal van 22 duizend ontheffingen komt dichterbij.
Sander van Vliet Sander van Vliet
Foto: Leap24

Het Centraal Loket voor ontheffingen zero-emissiezones ontving sinds de opening op 1 juli gemiddeld 670 aanvragen per dag. Inmiddels zijn er ruim 6.700 aanvragen binnengekomen. Dat brengt de verwachte jaarlijkse 22 duizend aanvragen snel dichterbij. Dit meldt Evofenedex.

Het ontheffingsloket, dat eigenlijk in november door de RDW geopend zou worden, is nu tijdelijk in gebruik via een platform van de gemeente Amsterdam. Dit loket biedt ondernemers de kans om ontheffingen aan te vragen, waarvan zes landelijk en drie gemeentelijk zijn. Het tijdelijke loket blijft in gebruik totdat de RDW het definitieve loket opent.

Evofenedex heeft ook een meldpunt gestart om ondernemers te helpen bij het aanvraagproces en problemen snel op te lossen.

De ontheffingen geven ondernemers met oudere dieselbestellers (Euro 4) tijdelijk vrijstelling van de verplichting om emissievrije voertuigen te gebruiken in zero-emissiezones. Ondanks eerdere verwarring en vertragingen lijken de aanvragen nu goed op gang te komen.

De gemeente Deventer heeft, net als Apeldoorn en Ede, besloten om de invoering van de zero-emissiezone uit te stellen tot 1 januari 2028. De vier grote steden Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Haag voeren de zero-emissiezone per 1 januari 2025 wel in, al is de zone in Amsterdam wel een stuk kleiner dan eerder gepland.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.