Amsterdam wil extra parkeervergunningen voor onderwijs- en zorgpersoneel

Parkeren • Nieuwe regeling moet personeelstekort in sectoren aanpakken.
Sander van Vliet Sander van Vliet
Amsterdam verlengt subsidieregeling voor zakelijke EV's.
(Foto: Shutterstock)

Het stadsbestuur van Amsterdam streeft naar extra parkeervergunningen voor medewerkers in het onderwijs en de zorg om het personeelstekort in deze sectoren aan te pakken, meldt ANP.

“Deze parkeerregeling kan voor sommigen net het verschil maken of ze kiezen voor een baan in de stad, of dat ze vertrekken naar een andere regio,” zegt wethouder Melanie van der Horst (Verkeer en Vervoer). Door de onregelmatige werktijden van deze medewerkers is het openbaar vervoer vaak geen goed alternatief.

Momenteel geldt er al een regeling voor maatschappelijke parkeervergunningen voor onderwijs en zorginstellingen. Sinds 2018 kunnen scholen via een tijdelijke regeling extra parkeervergunningen aanvragen. Deze tijdelijke afspraak loopt tot eind juli. De nieuwe regeling moet zorgen voor “meer vergunningen, een makkelijker proces en eenduidige regels.”

Voor de politie worden aparte afspraken gemaakt vanwege het grote aantal dienstvoertuigen. Het stadsbestuur benadrukt dat de nieuwe regeling moet bijdragen aan een betere bereikbaarheid en werkgelegenheid in de stad.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Amsterdam wil extra parkeervergunningen voor onderwijs- en zorgpersoneel | Fleet&Mobility

Amsterdam wil extra parkeervergunningen voor onderwijs- en zorgpersoneel

Parkeren • Nieuwe regeling moet personeelstekort in sectoren aanpakken.
Sander van Vliet Sander van Vliet
Amsterdam verlengt subsidieregeling voor zakelijke EV's.
(Foto: Shutterstock)

Het stadsbestuur van Amsterdam streeft naar extra parkeervergunningen voor medewerkers in het onderwijs en de zorg om het personeelstekort in deze sectoren aan te pakken, meldt ANP.

“Deze parkeerregeling kan voor sommigen net het verschil maken of ze kiezen voor een baan in de stad, of dat ze vertrekken naar een andere regio,” zegt wethouder Melanie van der Horst (Verkeer en Vervoer). Door de onregelmatige werktijden van deze medewerkers is het openbaar vervoer vaak geen goed alternatief.

Momenteel geldt er al een regeling voor maatschappelijke parkeervergunningen voor onderwijs en zorginstellingen. Sinds 2018 kunnen scholen via een tijdelijke regeling extra parkeervergunningen aanvragen. Deze tijdelijke afspraak loopt tot eind juli. De nieuwe regeling moet zorgen voor “meer vergunningen, een makkelijker proces en eenduidige regels.”

Voor de politie worden aparte afspraken gemaakt vanwege het grote aantal dienstvoertuigen. Het stadsbestuur benadrukt dat de nieuwe regeling moet bijdragen aan een betere bereikbaarheid en werkgelegenheid in de stad.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.