RAI Vereniging: werkgevers moedigen gebruik motorfiets onvoldoende aan

Motorfiets • 23 procent van de forenzen staat positief tegenover het gebruik van van de motorfiets voor woon-werkverkeer.
Sander van Vliet Sander van Vliet
(Foto: Shutterstock).

Werkgevers stimuleren het gebruik van motorfietsen voor woon-werkverkeer nog onvoldoende, stelt de RAI Vereniging. Uit onderzoek van de vereniging blijkt dat 71 procent van de werkgevers het gebruik van de motorfiets niet aanmoedigt. Dit is volgens de vereniging opvallend omdat motorfietsen een belangrijke rol kunnen spelen in het verminderen van verkeersdrukte en bijdragen aan duurzaamheid.

Ondersteunend beleid

Ondanks dat 23 procent van de forenzen positief staat tegenover het gebruik van de motorfiets voor woon-werkverkeer, ziet slechts 6 procent van hen dit als een haalbare optie. Een belangrijke reden hiervoor is het ontbreken van ondersteunend beleid van werkgevers, zoals overdekte parkeerplaatsen en lockers voor motorkleding.

Het stimuleren van motorfietsen kan volgens de RAI Vereniging zorgen voor lagere parkeerkosten, minder druk op parkeervoorzieningen, tijdwinst doordat motorfietsen files kunnen vermijden, en een lagere CO2-uitstoot. Daarnaast zijn er fiscale voordelen voor werkgevers, zoals een onbelaste kilometervergoeding.

De RAI Vereniging benadrukt het belang van het bevorderen van motorgebruik als een praktische en duurzame oplossing voor mobiliteitsproblemen.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

RAI Vereniging: werkgevers moedigen gebruik motorfiets onvoldoende aan | Fleet&Mobility

RAI Vereniging: werkgevers moedigen gebruik motorfiets onvoldoende aan

Motorfiets • 23 procent van de forenzen staat positief tegenover het gebruik van van de motorfiets voor woon-werkverkeer.
Sander van Vliet Sander van Vliet
(Foto: Shutterstock).

Werkgevers stimuleren het gebruik van motorfietsen voor woon-werkverkeer nog onvoldoende, stelt de RAI Vereniging. Uit onderzoek van de vereniging blijkt dat 71 procent van de werkgevers het gebruik van de motorfiets niet aanmoedigt. Dit is volgens de vereniging opvallend omdat motorfietsen een belangrijke rol kunnen spelen in het verminderen van verkeersdrukte en bijdragen aan duurzaamheid.

Ondersteunend beleid

Ondanks dat 23 procent van de forenzen positief staat tegenover het gebruik van de motorfiets voor woon-werkverkeer, ziet slechts 6 procent van hen dit als een haalbare optie. Een belangrijke reden hiervoor is het ontbreken van ondersteunend beleid van werkgevers, zoals overdekte parkeerplaatsen en lockers voor motorkleding.

Het stimuleren van motorfietsen kan volgens de RAI Vereniging zorgen voor lagere parkeerkosten, minder druk op parkeervoorzieningen, tijdwinst doordat motorfietsen files kunnen vermijden, en een lagere CO2-uitstoot. Daarnaast zijn er fiscale voordelen voor werkgevers, zoals een onbelaste kilometervergoeding.

De RAI Vereniging benadrukt het belang van het bevorderen van motorgebruik als een praktische en duurzame oplossing voor mobiliteitsproblemen.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.