Vattenfall wint aanbesteding en bouwt 22.000 laadpalen in Noord-Brabant en Limburg

Laadpaal • De laadtarieven voor de nieuwe palen zijn 35,07 cent per kilowattuur.
Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Vattenfall).

De komende vier jaar komen er in Noord-Brabant en Limburg 22 duizend nieuwe openbare laadpunten voor elektrische auto’s bij. Dat meldt Vattenfall in een persbericht. Deze laadpunten worden vanaf dit najaar geplaatst in 78 gemeenten, met ruim 18 duizend stuks in Brabant.

De locaties zijn gekozen op basis van de vraag en de beschikbare capaciteit op het stroomnet. Bovendien zijn de nieuwe laadpunten uitgerust om de belasting op het stroomnet te verminderen. Op piekmomenten wordt de laadsnelheid tijdelijk verlaagd om overbelasting te voorkomen. Volgens Enexis merken elektrische rijders hier nauwelijks iets van.

Onder meer in Amsterdam en Utrecht zijn de openbare laadpunten ook uitgerust met netbewust laden.

Prijstelling

De laadtarieven voor de nieuwe palen zijn 35,07 cent per kilowattuur. “Met deze lage laadtarieven blijft openbaar laden in onze provincie betaalbaar, waardoor elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk wordt,” zegt Jasper Kuntzelaers, de Limburgse gedeputeerde voor mobiliteit.

In de afgelopen jaren zijn in Limburg en Brabant al ruim 37 duizend laadpunten geplaatst.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Vattenfall wint aanbesteding en bouwt 22.000 laadpalen in Noord-Brabant en Limburg | Fleet&Mobility

Vattenfall wint aanbesteding en bouwt 22.000 laadpalen in Noord-Brabant en Limburg

Laadpaal • De laadtarieven voor de nieuwe palen zijn 35,07 cent per kilowattuur.
Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Vattenfall).

De komende vier jaar komen er in Noord-Brabant en Limburg 22 duizend nieuwe openbare laadpunten voor elektrische auto’s bij. Dat meldt Vattenfall in een persbericht. Deze laadpunten worden vanaf dit najaar geplaatst in 78 gemeenten, met ruim 18 duizend stuks in Brabant.

De locaties zijn gekozen op basis van de vraag en de beschikbare capaciteit op het stroomnet. Bovendien zijn de nieuwe laadpunten uitgerust om de belasting op het stroomnet te verminderen. Op piekmomenten wordt de laadsnelheid tijdelijk verlaagd om overbelasting te voorkomen. Volgens Enexis merken elektrische rijders hier nauwelijks iets van.

Onder meer in Amsterdam en Utrecht zijn de openbare laadpunten ook uitgerust met netbewust laden.

Prijstelling

De laadtarieven voor de nieuwe palen zijn 35,07 cent per kilowattuur. “Met deze lage laadtarieven blijft openbaar laden in onze provincie betaalbaar, waardoor elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk wordt,” zegt Jasper Kuntzelaers, de Limburgse gedeputeerde voor mobiliteit.

In de afgelopen jaren zijn in Limburg en Brabant al ruim 37 duizend laadpunten geplaatst.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.