Laatste update:

Grijs Nieuws | Sprinter markeert transformatie Mercedes

Mercedes-Benz heeft in Stuttgart een eerste impressie vrijgegeven van de nieuwe generatie Sprinter. Die komt in de eerste helft van 2018 als eerste op de Europese markt. 

Noord-Amerika volgt kort daarna. De Sprinter maakt deel uit van het toekomstgerichte initiatief Advance, dat ingaat op ontwikkeling zoals verstedelijking en de digitalisering van allerlei processen. “Mercedes-Benz Vans transformeert van autofabrikant tot aanbieder van holistische oplossingen voor bestelwagensystemen en het eerste model dat deze ontwikkeling vertegenwoordigt, is de nieuwe Sprinter”, aldus Mercedes. Uiteraard wordt de Sprinter standaard voorzien van breed scala aan elektronische rijassistenten en connectiviteitsopties. Bovendien beschikt hij over de nieuwste telematica die voor meer efficiëntie op het gebied van voertuig- en wagenparkmanagement moet zorgen. In combinatie met een verder uitgebreid aantal varianten moet de Sprinter dan nog beter aan de inzetbehoeften kunnen voldoen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie