Deelauto voor bedrijventerrein


Laatste update:

Thema Mobiliteitsconcepten | Car2use

De tijd dat zakelijke mobiliteit hetzelfde was als een auto van de zaak of een pas met poespas is wel voorbij. In het digitale tijdperk kan het allemaal veel slimmer. We maken een rondgang langs zes nieuwe mobiliteitsconcepten die met elkaar gemeen hebben dat een app centraal staat en delen het sleutelwoord is, of het nu gaat om auto’s, ritten of agenda’s. 

Athlon heeft al geruime tijd poolauto’s in het assortiment, onder de naam Car2Use. In het voorjaar startte de leasemaatschappij een pilot door een Car2use-auto op bedrijventerrein Amsterdam Science Park te stationeren.

Medewerkers van de bedrijven daar kunnen die auto via een app boeken. Athlon zorgt ervoor dat de factuur op de juiste plek terechtkomt. “Met Car2use bieden we een oplossing aan medewerkers die voor een tussentijdse afspraak een auto nodig hebben”, zegt Niels van den Hoogen, commercieel directeur van Athlon. 

“Wie zakelijke afspraken heeft, komt vaak met de eigen auto naar kantoor. Dat zorgt voor parkeerdruk en onnodige kilometers, zeker wanneer er goed OV in de buurt is of werknemers op fietsafstand wonen. Met Car2use kunnen medewerkers hun auto dus thuislaten. Zo helpen wij bedrijven duurzaam vervoer te stimuleren.” In het verlengde daarvan adviseert Athlon bij het inrichten van een wagenpark. “Leaseauto’s die vaak stilstaan kunnen bijvoorbeeld vervangen worden door deelauto’s. Dat scheelt in de kosten.” 

Eind augustus is in Zwolle een groter project gestart waar particulieren en medewerkers van Rabobank IJsseldelta samen gebruikmaken van Car2use-auto’s. Dit initiatief is ontwikkeld door Athlon, een vastgoedontwikkelaar, een woningcorporatie en een vestiging van de Rabobank. Er komen straks zeven deelauto’s voor bewoners en medewerkers. Volgens Van den Hoogen is Athlon met meer locaties in gesprek. Voorwaarde voor succes is dat zulke locaties goed bereikbaar zijn zonder auto. 

Thema Mobiliteitsconcepten | Car2use | Fleet&Mobility
Deelauto voor bedrijventerrein


Laatste update:

Thema Mobiliteitsconcepten | Car2use

De tijd dat zakelijke mobiliteit hetzelfde was als een auto van de zaak of een pas met poespas is wel voorbij. In het digitale tijdperk kan het allemaal veel slimmer. We maken een rondgang langs zes nieuwe mobiliteitsconcepten die met elkaar gemeen hebben dat een app centraal staat en delen het sleutelwoord is, of het nu gaat om auto’s, ritten of agenda’s. 

Athlon heeft al geruime tijd poolauto’s in het assortiment, onder de naam Car2Use. In het voorjaar startte de leasemaatschappij een pilot door een Car2use-auto op bedrijventerrein Amsterdam Science Park te stationeren.

Medewerkers van de bedrijven daar kunnen die auto via een app boeken. Athlon zorgt ervoor dat de factuur op de juiste plek terechtkomt. “Met Car2use bieden we een oplossing aan medewerkers die voor een tussentijdse afspraak een auto nodig hebben”, zegt Niels van den Hoogen, commercieel directeur van Athlon. 

“Wie zakelijke afspraken heeft, komt vaak met de eigen auto naar kantoor. Dat zorgt voor parkeerdruk en onnodige kilometers, zeker wanneer er goed OV in de buurt is of werknemers op fietsafstand wonen. Met Car2use kunnen medewerkers hun auto dus thuislaten. Zo helpen wij bedrijven duurzaam vervoer te stimuleren.” In het verlengde daarvan adviseert Athlon bij het inrichten van een wagenpark. “Leaseauto’s die vaak stilstaan kunnen bijvoorbeeld vervangen worden door deelauto’s. Dat scheelt in de kosten.” 

Eind augustus is in Zwolle een groter project gestart waar particulieren en medewerkers van Rabobank IJsseldelta samen gebruikmaken van Car2use-auto’s. Dit initiatief is ontwikkeld door Athlon, een vastgoedontwikkelaar, een woningcorporatie en een vestiging van de Rabobank. Er komen straks zeven deelauto’s voor bewoners en medewerkers. Volgens Van den Hoogen is Athlon met meer locaties in gesprek. Voorwaarde voor succes is dat zulke locaties goed bereikbaar zijn zonder auto.