Mobility Matters | Monteurs Stedin verruilen dieselbus voor fiets

> Stedin-monteurs stappen voortaan op bakfiets.

Voortaan komen monteurs van netbeheerder Stedin, die slimme energiemeters bij klanten in de Utrechtse binnenstad installeren, op een elektrische bakfiets in plaats van met een dieselbus. 

Door de dieselbusjes te laten staan, wil Stedin bijdragen aan een betere luchtkwaliteit in de stad. Ook wordt hiermee aan tijd en (parkeer)kosten bespaard. “We hebben een van de grootste wagenparken van de Randstad. Onze collega’s zitten veel op de weg en rijden voornamelijk in stedelijk gebied”, aldus Judith Koole, ceo van Stedin. “We kijken continu naar oplossingen voor schoner vervoer.”

Stedin heeft gekozen voor zes elektrische bakfietsen van Cityservicebike. Er wordt nog onderzocht of ook in andere steden kan worden overgestapt van een dieselbus naar een bakfiets. Stedin wil dat uiterlijk in 2020 alle woon-werk- en zakelijke verkeer van haar medewerkers schoon is.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie