Mansveld stapt op: Ik heb het niet goed gedaan

Redactie Redactie
• Laatste update:

Mansveld heeft haar vertrek tijdens een persconferentie toegelicht.

“Binnen enkele weken na mijn aantreden (eind 2012, red) als staatssecretaris ben ik geconfronteerd met een ingrijpende gebeurtenis in dit dossier. In januari 2013 verloor de trein een bodemplaat en is het besluit genomen de trein uit de dienst te nemen.”

Vooral het onjuist of niet informeren van het parlement wordt haar aangerekend. “Voor mij staat voorop dat informatie in principe altijd openbaar moet zijn en gedeeld moet worden. Ik heb er steeds naar gestreefd de Tweede Kamer naar eer en geweten te informeren over elke stap die we de afgelopen jaren hebben gezet. Ik constateer dat de enquêtecommissie van mening is dat dit onvoldoende is gebeurd. Wat ik er ook van vind, dit betekent dat ik dingen niet goed heb gedaan.”

“Als bewindspersoon ben ik ook verantwoordelijk voor wat zich sinds de jaren negentig in dit dossier heeft afgespeeld. Het is mijn democratische plicht om met mijn aftreden ook verantwoordelijkheid te nemen voor eventuele fouten van mijn voorgangers”, zegt Mansveld.

Mansveld stapt op: Ik heb het niet goed gedaan | Fleet&Mobility

Mansveld stapt op: Ik heb het niet goed gedaan

Redactie Redactie
• Laatste update:

Mansveld heeft haar vertrek tijdens een persconferentie toegelicht.

“Binnen enkele weken na mijn aantreden (eind 2012, red) als staatssecretaris ben ik geconfronteerd met een ingrijpende gebeurtenis in dit dossier. In januari 2013 verloor de trein een bodemplaat en is het besluit genomen de trein uit de dienst te nemen.”

Vooral het onjuist of niet informeren van het parlement wordt haar aangerekend. “Voor mij staat voorop dat informatie in principe altijd openbaar moet zijn en gedeeld moet worden. Ik heb er steeds naar gestreefd de Tweede Kamer naar eer en geweten te informeren over elke stap die we de afgelopen jaren hebben gezet. Ik constateer dat de enquêtecommissie van mening is dat dit onvoldoende is gebeurd. Wat ik er ook van vind, dit betekent dat ik dingen niet goed heb gedaan.”

“Als bewindspersoon ben ik ook verantwoordelijk voor wat zich sinds de jaren negentig in dit dossier heeft afgespeeld. Het is mijn democratische plicht om met mijn aftreden ook verantwoordelijkheid te nemen voor eventuele fouten van mijn voorgangers”, zegt Mansveld.