Grijs beheer

Laatste update:

Natuur & Milieu wil een jaar extra subsidie e-bestelauto

De stichting Natuur & Milieu roept de overheid op de rijkssubsidie voor elektrische bestelauto’s een jaar langer door te laten lopen. Tot 31 december 2014 is er drieduizend euro subsidie beschikbaar per voertuig.

Maarten van Biezen, hoofd mobiliteit bij Natuur & Milieu, legt uit dat er een nationaal akkoord is gesloten over zero emissie stadsdistributie. “De verkoop van elektrische bestelauto’s komt nu pas op gang en stagneert zonder subsidie.”
De subsidie kan in gemeenten die problemen hebben met de luchtkwaliteit aangevuld worden tot vijfduizend euro in totaal. Daarnaast kan gebruik worden gemaakt van de Milieu-investeringsaftrek (MIA), die bedraagt maximaal 36 procent van het investeringsbedrag.

Bakkers en bloemisten
Van Biezen denkt dat de regelingen voor veel ondernemers- vooral kleinere, zoals aannemers, bakkers en bloemisten – het verschil kunnen maken. “De snelle beslissers kunnen nog van de stimuleringsregeling van het Rijk profiteren. Sommige grote steden hebben in 2015 nog wel subsidie beschikbaar, bijvoorbeeld Amsterdam.”

Stichting Natuur & Milieu heeft een nieuwe lijst elektrische bestelauto’s gepubliceerd. Inmiddels zijn er tien elektrische bestellers in Nederland te koop.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie