Grijs beheer

Laatste update:

Digitaal schadeplatform truckbranche van start

Verzekeringsmaatschappij TVM en it-dienstverlener ABZ hebben een platform gelanceerd om vrachtautoschades digitaal, snel en gemakkelijk af te handelen zodat een vrachtauto zo snel mogelijk weer de weg op kan. Daartoe zijn op het zogenoemde TVM vrachtwagenplatform de schades gestandaardiseerd, iets wat in de personenautobranche al gebeurt.

Op dit moment loopt een proef bij de keten Fleetrepair. De verwachting is dat na de zomer andere reparatiebedrijven aan kunnen haken.

Een gestandaardiseerde aanpak leek altijd onmogelijk in de transportwereld. “Vijftig jaar lang was iedere schade bij TVM uniek”, zegt Jozua Hollander, manager schadebehandeling bij TVM. “Er is bijvoorbeeld niet één dezelfde DAF 95. Er zijn tientallen, met telkens andere specificaties en opbouwvarianten.”

Tachtig procent digitaal afhandelen
De verwachting is dat in de toekomst zeker tachtig procent van de gebruikelijke schades snel op digitale wijze kan worden afgehandeld. Nu nog komt bij vrijwel elk schadegeval een expert langs die samen met de hersteller beoordeelt wat de reparatie kost.

Deelnemende reparatiebedrijven aan het TVM vrachtwagenplatform krijgen het vastgestelde schadebedrag uitgekeerd. “Niemand hoeft geld voor te schieten of te wachten op betaling”, aldus Martijn Kammeijer (foto), directeur schade bij TVM. Volgens hem hebben ook andere verzekeraars al interesse getoond in het nieuwe platform.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Digitaal schadeplatform truckbranche van start | Fleet&Mobility
Grijs beheer

Laatste update:

Digitaal schadeplatform truckbranche van start

Verzekeringsmaatschappij TVM en it-dienstverlener ABZ hebben een platform gelanceerd om vrachtautoschades digitaal, snel en gemakkelijk af te handelen zodat een vrachtauto zo snel mogelijk weer de weg op kan. Daartoe zijn op het zogenoemde TVM vrachtwagenplatform de schades gestandaardiseerd, iets wat in de personenautobranche al gebeurt.

Op dit moment loopt een proef bij de keten Fleetrepair. De verwachting is dat na de zomer andere reparatiebedrijven aan kunnen haken.

Een gestandaardiseerde aanpak leek altijd onmogelijk in de transportwereld. “Vijftig jaar lang was iedere schade bij TVM uniek”, zegt Jozua Hollander, manager schadebehandeling bij TVM. “Er is bijvoorbeeld niet één dezelfde DAF 95. Er zijn tientallen, met telkens andere specificaties en opbouwvarianten.”

Tachtig procent digitaal afhandelen
De verwachting is dat in de toekomst zeker tachtig procent van de gebruikelijke schades snel op digitale wijze kan worden afgehandeld. Nu nog komt bij vrijwel elk schadegeval een expert langs die samen met de hersteller beoordeelt wat de reparatie kost.

Deelnemende reparatiebedrijven aan het TVM vrachtwagenplatform krijgen het vastgestelde schadebedrag uitgekeerd. “Niemand hoeft geld voor te schieten of te wachten op betaling”, aldus Martijn Kammeijer (foto), directeur schade bij TVM. Volgens hem hebben ook andere verzekeraars al interesse getoond in het nieuwe platform.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie