Grijs beheer

Laatste update:

Arval zet in op bestelauto’s en private lease

Arval Nederland focust komend jaar vooral op de lichte bestelauto- en private leasemarkt. Dat maakte de leasemaatschappij vandaag bekend tijdens een persbijeenkomst in Houten. De verwachting is dat in de toekomst operationele lease minder wordt en de vraag naar mobiliteitsoplossingen toeneemt.

Arval heeft een goed jaar achter de rug, mede dankzij de overname van GE Capital Fleetservices, waarmee de vloot wereldwijd met 160 duizend voertuigen groeide. De leasemaatschappij kondigde afgelopen jaar al aan te werken aan een b2e-platform (zelf noemen ze het b2b2e). Op 1 februari – tegelijk met de lancering van het Keurmerk Private Lease – is Arval gestart met private lease voor werknemers. Zij benaderen de consument enkel via de werkgever, met private lease als onderdeel van het b2e-platform Arval Mobility Link.

Op dit moment lopen de eerste mobility-pilots met zo’n 400 werknemers bij vier Nederlandse bedrijven. Volgens Liam Donnelly, algemeen directeur Arval Nederland, hebben zich al zo’n veertig tot vijftig corporates gemeld die interesse hebben in private lease voor hun werknemers. Het doel is in het eerste jaar 200 tot 250 privéleasecontracten af te sluiten en 1.500 actieve Mobility Link deelnemers.

Uiteindelijk is het ook de bedoeling dat Arval Mobility Link gekoppeld wordt met het vorig jaar gelanceerde telematicaproduct van het bedrijf: Arval Active Link. Op dit moment zijn de eerste telematicakastjes bij pilotdeelnemers ingebouwd door vestigingen van Bosch Car Service. Het gaat nu nog om honderd auto’s in Nederland, maar aan het einde van het jaar moeten dan er vierduizend zijn. Telematica is een van de kerntaken van de teruggekeerde operationeel directeur Marien Kreuger. In 2020 moet de volledige vloot verbonden zijn. Na de pilotperiode worden in ieder geval alle nieuwe auto’s die Arval inzet, voorzien van een telematicakastje, zodat het gebruik van telematica standaard wordt voor klanten.

LCV-unit
Voor wat betreft het lichte bestelautosegment wordt een vlootgroei van 3 procent verwacht. Op dit moment heeft 11 procent van de vloot (35 duizend na de overname van GE) een grijs kenteken. Dat moet volgend jaar 15 procent zijn. Arval heeft met de merken Peugeot, Opel en Fiat speciale inkoopcondities afgesloten. Ook is een manager light commercial vehicle (lcv) aangetrokken, uiteindelijk moet de verwachte groei leiden tot een speciale business unit voor lichte bestelauto’s. Ook binnen het deelautoconcept Wisselwagen zijn de eerste bestelauto’s beschikbaar.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Arval zet in op bestelauto’s en private lease | Fleet&Mobility
Grijs beheer

Laatste update:

Arval zet in op bestelauto’s en private lease

Arval Nederland focust komend jaar vooral op de lichte bestelauto- en private leasemarkt. Dat maakte de leasemaatschappij vandaag bekend tijdens een persbijeenkomst in Houten. De verwachting is dat in de toekomst operationele lease minder wordt en de vraag naar mobiliteitsoplossingen toeneemt.

Arval heeft een goed jaar achter de rug, mede dankzij de overname van GE Capital Fleetservices, waarmee de vloot wereldwijd met 160 duizend voertuigen groeide. De leasemaatschappij kondigde afgelopen jaar al aan te werken aan een b2e-platform (zelf noemen ze het b2b2e). Op 1 februari – tegelijk met de lancering van het Keurmerk Private Lease – is Arval gestart met private lease voor werknemers. Zij benaderen de consument enkel via de werkgever, met private lease als onderdeel van het b2e-platform Arval Mobility Link.

Op dit moment lopen de eerste mobility-pilots met zo’n 400 werknemers bij vier Nederlandse bedrijven. Volgens Liam Donnelly, algemeen directeur Arval Nederland, hebben zich al zo’n veertig tot vijftig corporates gemeld die interesse hebben in private lease voor hun werknemers. Het doel is in het eerste jaar 200 tot 250 privéleasecontracten af te sluiten en 1.500 actieve Mobility Link deelnemers.

Uiteindelijk is het ook de bedoeling dat Arval Mobility Link gekoppeld wordt met het vorig jaar gelanceerde telematicaproduct van het bedrijf: Arval Active Link. Op dit moment zijn de eerste telematicakastjes bij pilotdeelnemers ingebouwd door vestigingen van Bosch Car Service. Het gaat nu nog om honderd auto’s in Nederland, maar aan het einde van het jaar moeten dan er vierduizend zijn. Telematica is een van de kerntaken van de teruggekeerde operationeel directeur Marien Kreuger. In 2020 moet de volledige vloot verbonden zijn. Na de pilotperiode worden in ieder geval alle nieuwe auto’s die Arval inzet, voorzien van een telematicakastje, zodat het gebruik van telematica standaard wordt voor klanten.

LCV-unit
Voor wat betreft het lichte bestelautosegment wordt een vlootgroei van 3 procent verwacht. Op dit moment heeft 11 procent van de vloot (35 duizend na de overname van GE) een grijs kenteken. Dat moet volgend jaar 15 procent zijn. Arval heeft met de merken Peugeot, Opel en Fiat speciale inkoopcondities afgesloten. Ook is een manager light commercial vehicle (lcv) aangetrokken, uiteindelijk moet de verwachte groei leiden tot een speciale business unit voor lichte bestelauto’s. Ook binnen het deelautoconcept Wisselwagen zijn de eerste bestelauto’s beschikbaar.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie