Grijs beheer

Bestelautoverkoop EU stijgt 4,3 procent

Ze gaan als warme broodjes over de Europese toonbanken.

Over de eerste vijf maanden van dit jaar is het aantal registraties van nieuwe bestelauto’s in Europa met 4,3 procent gestegen tot 857.431 voertuigen.

Vooral in Spanje (+9,3%), Frankrijk (+5,3%), Duitsland (+4,8%) en Italië (+1,1%) steeg het aantal verkopen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In ons land steeg de verkoop van bestelauto’s in de eerste vijf maanden van dit jaar met 6,2 procent. In de Verenigd Koninkrijk daalde de verkoop van bestelwagens met 1,4 procent. Dat blijkt uit de laatste cijfers van de fabrikantenorganisatie Acea.

In de maand mei werden er 4,3 procent meer bestelauto’s genoteerd en deden vrijwel alle Europese landen het goed. Zo steeg het aantal registraties in belangrijke markten als het Verenigd Koninkrijk (+2,4%), Spanje (+9,3%), Duitsland (+2,4%), Frankrijk (+1,8%) en Nederland (+8,3%). In totaal werden in mei 176.454 nieuwe bedrijfswagens geregistreerd in Europa, dat waren er vorig jaar in mei nog 169.225.

Bestelautoverkoop EU stijgt 4,3 procent | Fleet&Mobility
Grijs beheer

Bestelautoverkoop EU stijgt 4,3 procent

Ze gaan als warme broodjes over de Europese toonbanken.

Over de eerste vijf maanden van dit jaar is het aantal registraties van nieuwe bestelauto’s in Europa met 4,3 procent gestegen tot 857.431 voertuigen.

Vooral in Spanje (+9,3%), Frankrijk (+5,3%), Duitsland (+4,8%) en Italië (+1,1%) steeg het aantal verkopen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In ons land steeg de verkoop van bestelauto’s in de eerste vijf maanden van dit jaar met 6,2 procent. In de Verenigd Koninkrijk daalde de verkoop van bestelwagens met 1,4 procent. Dat blijkt uit de laatste cijfers van de fabrikantenorganisatie Acea.

In de maand mei werden er 4,3 procent meer bestelauto’s genoteerd en deden vrijwel alle Europese landen het goed. Zo steeg het aantal registraties in belangrijke markten als het Verenigd Koninkrijk (+2,4%), Spanje (+9,3%), Duitsland (+2,4%), Frankrijk (+1,8%) en Nederland (+8,3%). In totaal werden in mei 176.454 nieuwe bedrijfswagens geregistreerd in Europa, dat waren er vorig jaar in mei nog 169.225.