Grijs beheer

Laatste update:

Grijs nieuws | Mercedes Urbanetic: vraag bepaalt gebruik

De IAA in Hannover was voor veel fabrikanten een uitstekende gelegenheid om hun toekomstvisie te delen. Bij Mercedes heet die visie Urbanetic.

De 514 cm lange Urbanetic is een zelfrijdend en zelflerend modulair voertuig met elektromotor, dat twaalf passagiers kan vervoeren of tien Europallets. Omschakelen tussen vracht en passagiers kan door simpelweg van module te wisselen. De basis met daarin de accu’s, elektromotor en alle hulpsystemen blijft gelijk. De cargomodule heeft een laadlengte van 370 cm en bij het concept hoort een autonoom opererende heftruck die het laden en lossen verzorgt.

Een andere optie is het gebruik van automatisch ‘aankoppelende’ laadmodules waarmee de Urbanetic goederen over de last mile kan verzorgen. De fabrikant spreekt van een holistische benadering van vervoer waarbij er vergaande aandacht is voor de activiteiten van de klant. Tot nu toe beperkte innovatie zich tot het goederenvervoer. “Met de Urbanetic zijn er minder verschillende voertuigen nodig voor het transport van goederen en mensen. De vraag bepaalt de taak waar de Urbanetic voor wordt ingezet”, aldus Mercedes, dat het voertuig daadwerkelijk wil gaan bouwen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Grijs nieuws | Mercedes Urbanetic: vraag bepaalt gebruik | Fleet&Mobility
Grijs beheer

Laatste update:

Grijs nieuws | Mercedes Urbanetic: vraag bepaalt gebruik

De IAA in Hannover was voor veel fabrikanten een uitstekende gelegenheid om hun toekomstvisie te delen. Bij Mercedes heet die visie Urbanetic.

De 514 cm lange Urbanetic is een zelfrijdend en zelflerend modulair voertuig met elektromotor, dat twaalf passagiers kan vervoeren of tien Europallets. Omschakelen tussen vracht en passagiers kan door simpelweg van module te wisselen. De basis met daarin de accu’s, elektromotor en alle hulpsystemen blijft gelijk. De cargomodule heeft een laadlengte van 370 cm en bij het concept hoort een autonoom opererende heftruck die het laden en lossen verzorgt.

Een andere optie is het gebruik van automatisch ‘aankoppelende’ laadmodules waarmee de Urbanetic goederen over de last mile kan verzorgen. De fabrikant spreekt van een holistische benadering van vervoer waarbij er vergaande aandacht is voor de activiteiten van de klant. Tot nu toe beperkte innovatie zich tot het goederenvervoer. “Met de Urbanetic zijn er minder verschillende voertuigen nodig voor het transport van goederen en mensen. De vraag bepaalt de taak waar de Urbanetic voor wordt ingezet”, aldus Mercedes, dat het voertuig daadwerkelijk wil gaan bouwen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie