Grijs beheer

Laatste update:

Grijs nieuws | Distributievoertuig met trappers

Een inzending van eigen bodem op de recent gehouden IAA was de D10 E-Cargo. Deze transportfiets voor de last mile in een stedelijke omgeving is door Gazelle ontwikkeld in samenwerking met DOCKR en Aluca.

Zonder aanhanger kan hij een standaard laadbox met 1.000 liter inhoud en ruimte voor een Europallet vervoeren, met aanhanger zijn dat er twee die samen 100 kilo mogen wegen. Dankzij een ingenieus railsysteem zijn de boxen snel en gemakkelijk te verwisselen.

De D10 heeft een Bosch elektromotor met 200 watt vermogen en alle denkbare elektronica om zowel de prestaties van de bezorger als de communicatie met de planning te onderhouden. De accu’s leveren genoeg stroom om gedurende drie uren een snelheid van 25 km/u aan te houden.

Daarna kun je ze snel bijladen of simpelweg voor twee volle omruilen. Zo op het oog doet de D10 E-Cargo klassiek aan, maar er zijn allerlei hightech materialen in verwerkt. Zo zijn de velgen vervaardigd van koolstofvezel .

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Grijs nieuws | Distributievoertuig met trappers | Fleet&Mobility
Grijs beheer

Laatste update:

Grijs nieuws | Distributievoertuig met trappers

Een inzending van eigen bodem op de recent gehouden IAA was de D10 E-Cargo. Deze transportfiets voor de last mile in een stedelijke omgeving is door Gazelle ontwikkeld in samenwerking met DOCKR en Aluca.

Zonder aanhanger kan hij een standaard laadbox met 1.000 liter inhoud en ruimte voor een Europallet vervoeren, met aanhanger zijn dat er twee die samen 100 kilo mogen wegen. Dankzij een ingenieus railsysteem zijn de boxen snel en gemakkelijk te verwisselen.

De D10 heeft een Bosch elektromotor met 200 watt vermogen en alle denkbare elektronica om zowel de prestaties van de bezorger als de communicatie met de planning te onderhouden. De accu’s leveren genoeg stroom om gedurende drie uren een snelheid van 25 km/u aan te houden.

Daarna kun je ze snel bijladen of simpelweg voor twee volle omruilen. Zo op het oog doet de D10 E-Cargo klassiek aan, maar er zijn allerlei hightech materialen in verwerkt. Zo zijn de velgen vervaardigd van koolstofvezel .

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie