Grijs beheer Overig

Volkswagen met zelfrijdende bestelbus de weg op

VW gaat binnenkort de weg op met een zelfrijdende bestelbus. (Foto: Argo AI)

Samen met partner Argo AI heeft Volkswagen een zelfrijdend bestelbusje ontwikkeld, de zogeheten Buzz AD. Op dit moment wordt het busje getest op een besloten circuit bij het vliegveld van München, zo meldt Argo AI.

Het is de bedoeling dat de autonome bestelwagen binnen enkele maanden de Duitse weg op gaat en vanaf 2025 zal worden ingezet als autonome taxi. De Buzz AD (Autonomous Driving) heeft het niveau 4 van de zelfrijdende technologie en is uitgerust met camera’s, radar en lidarsensoren, die op ruim 400 meter afstand objecten of obstakels moet kunnen detecteren

De start-up Argo AI is een autonoom-rijden dochteronderneming van Ford. Volkswagen heeft sinds 2019 een belang van 50 procent in het bedrijf.

Volkswagen met zelfrijdende bestelbus de weg op | Fleet&Mobility
Grijs beheer Overig

Volkswagen met zelfrijdende bestelbus de weg op

VW gaat binnenkort de weg op met een zelfrijdende bestelbus. (Foto: Argo AI)

Samen met partner Argo AI heeft Volkswagen een zelfrijdend bestelbusje ontwikkeld, de zogeheten Buzz AD. Op dit moment wordt het busje getest op een besloten circuit bij het vliegveld van München, zo meldt Argo AI.

Het is de bedoeling dat de autonome bestelwagen binnen enkele maanden de Duitse weg op gaat en vanaf 2025 zal worden ingezet als autonome taxi. De Buzz AD (Autonomous Driving) heeft het niveau 4 van de zelfrijdende technologie en is uitgerust met camera’s, radar en lidarsensoren, die op ruim 400 meter afstand objecten of obstakels moet kunnen detecteren

De start-up Argo AI is een autonoom-rijden dochteronderneming van Ford. Volkswagen heeft sinds 2019 een belang van 50 procent in het bedrijf.