Grijs beheer

Europese bestelwagenverkoop verliest in oktober 18 procent

Bestelwagenverkoopt daalt met 18 procent in oktober. (Foto: Shutterstock)

Afgelopen maand zijn er in de EU 17,8 procent minder bestelauto’s tot 3,5 ton geregistreerd, vergeleken met oktober 2020. In totaal werden afgelopen maand 119.006 bestelauto’s geregistreerd. Dit meldt fabrikantenkoepel Acea in de maandelijkse update.

De vier grote Europese markten noteerden sterke dalingen: Spanje (-36.8%), Duitsland (-25.2%), Frankrijk (-24.6%) en Italië (-22.8%). De daling in de registraties wordt door Acea vooral verklaard door het tekort aan microchips waardoor fabrieken niet kunnen leveren. Nederland was één van de landen waar nog wel een groei zichtbaar was, van 5,1 procent

Koploper

Over de eerste tien maanden van 2021 zijn de Europese cijfers nog wel positief. Het aantal registraties in de EU groeide met 14,1 procent naar 1,3 miljoen voertuigen. Ondanks de dalingen van de afgelopen maanden, staan de grootste markten nog steeds in de plus ten opzichte van 2020. Koploper is Italië (+21.9%), daarna volgen Frankrijk (+12.2%), Spanje (+3.7%) en Duitsland (+3.7%). De Nederlandse markt groeide dit jaar 14,7 procent. 

Europese bestelwagenverkoop verliest in oktober 18 procent | Fleet&Mobility
Grijs beheer

Europese bestelwagenverkoop verliest in oktober 18 procent

Het overgrote deel van de nieuw aangeschafte bedrijfswagens is nog fossiel, terwijl dieselbusjes vanaf 2025 te maken krijgen met zero-emissiezones
Bestelwagenverkoopt daalt met 18 procent in oktober. (Foto: Shutterstock)

Afgelopen maand zijn er in de EU 17,8 procent minder bestelauto’s tot 3,5 ton geregistreerd, vergeleken met oktober 2020. In totaal werden afgelopen maand 119.006 bestelauto’s geregistreerd. Dit meldt fabrikantenkoepel Acea in de maandelijkse update.

De vier grote Europese markten noteerden sterke dalingen: Spanje (-36.8%), Duitsland (-25.2%), Frankrijk (-24.6%) en Italië (-22.8%). De daling in de registraties wordt door Acea vooral verklaard door het tekort aan microchips waardoor fabrieken niet kunnen leveren. Nederland was één van de landen waar nog wel een groei zichtbaar was, van 5,1 procent

Koploper

Over de eerste tien maanden van 2021 zijn de Europese cijfers nog wel positief. Het aantal registraties in de EU groeide met 14,1 procent naar 1,3 miljoen voertuigen. Ondanks de dalingen van de afgelopen maanden, staan de grootste markten nog steeds in de plus ten opzichte van 2020. Koploper is Italië (+21.9%), daarna volgen Frankrijk (+12.2%), Spanje (+3.7%) en Duitsland (+3.7%). De Nederlandse markt groeide dit jaar 14,7 procent.