Grijs beheer

Laatste update:

Ford levert meer dan 2 duizend elektrische bestelwagens aan DHL

DHL streeft naar een aandeel van 60 procent e-voertuigen in 2030. Foto: Shutterstock)

Ford Pro en Deutsche Post DHL Group hebben de krachten gebundeld om elektrificeren van bedrijfswagens over de hele wereld te versnellen. Beide bedrijven hebben daartoe een memorandum van overeenstemming getekend.

Voor de geplande samenwerking levert Ford Pro voor eind 2023 zo’n tweeduizend elektrische bestelwagens aan DHL wereldwijd. De overeenkomst tevens ook een pakket aan oplossingen voor het elektrische wagenpark, waaronder toegang tot de verbonden E-Telematics-software en de oplaadoplossingen van Ford Pro.

60 procent elektrisch

DHL Group investeert dit decennium 7 miljard euro in uitstootloze logistiek. Het internationale logistieke bedrijf streeft naar een aandeel van 60 procent e-voertuigen in zijn CO2-neutrale ophaal- en afleverservices voor 2030. Het bedrijf wordt daar nu bij geholpen door de verschillende geëlektrificeerde voertuigen van Ford Pro, waaronder de nieuwe E-Transit.

“Elektrificatie van ‘last mile delivery’ logistiek is een belangrijke pijler voor het CO2-vrij maken van onze activiteiten. Door het toevoegen van de nieuwe Ford E-Transit aan ons wereldwijde wagenpark van ongeveer 27.000 elektrische bedrijfswagens versterken we onze mogelijkheden om overal ter wereld groene leveringsdiensten te bieden”, aldus Anna Spinelli, chief procurement officer & head of mobility van Deutsche Post DHL Group.

Begin deze maand is de award voor Bestelauto van het Jaar 2023 uitgereikt op de Fleet Expo.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Ford levert meer dan 2 duizend elektrische bestelwagens aan DHL | Fleet&Mobility
Grijs beheer

Laatste update:

Ford levert meer dan 2 duizend elektrische bestelwagens aan DHL

DHL streeft naar een aandeel van 60 procent e-voertuigen in 2030. Foto: Shutterstock)

Ford Pro en Deutsche Post DHL Group hebben de krachten gebundeld om elektrificeren van bedrijfswagens over de hele wereld te versnellen. Beide bedrijven hebben daartoe een memorandum van overeenstemming getekend.

Voor de geplande samenwerking levert Ford Pro voor eind 2023 zo’n tweeduizend elektrische bestelwagens aan DHL wereldwijd. De overeenkomst tevens ook een pakket aan oplossingen voor het elektrische wagenpark, waaronder toegang tot de verbonden E-Telematics-software en de oplaadoplossingen van Ford Pro.

60 procent elektrisch

DHL Group investeert dit decennium 7 miljard euro in uitstootloze logistiek. Het internationale logistieke bedrijf streeft naar een aandeel van 60 procent e-voertuigen in zijn CO2-neutrale ophaal- en afleverservices voor 2030. Het bedrijf wordt daar nu bij geholpen door de verschillende geëlektrificeerde voertuigen van Ford Pro, waaronder de nieuwe E-Transit.

“Elektrificatie van ‘last mile delivery’ logistiek is een belangrijke pijler voor het CO2-vrij maken van onze activiteiten. Door het toevoegen van de nieuwe Ford E-Transit aan ons wereldwijde wagenpark van ongeveer 27.000 elektrische bedrijfswagens versterken we onze mogelijkheden om overal ter wereld groene leveringsdiensten te bieden”, aldus Anna Spinelli, chief procurement officer & head of mobility van Deutsche Post DHL Group.

Begin deze maand is de award voor Bestelauto van het Jaar 2023 uitgereikt op de Fleet Expo.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie