Leasing en verhuur

Laatste update:

Natuur & Milieu helpt fiets terug in het zadel

Werkgevers benutten de mogelijkheden om een ‘fiets van de zaak’ aan te beiden aan medewerkers nauwelijks. Dat blijkt uit een onderzoek van de stichting Natuur & Milieu, die nu een demarrageplan voor de fiets ontvouwt.

De milieuclub heeft samen met Gazelle het platform hetnieuwefietsplan.nl gelanceerd waarop opties te zien zijn die de fiets ook zonder Bedrijfsfietsregeling aantrekkelijk maakt. Zo kan een werkgever een renteloze lening verstrekken aan een werknemer, waarbij de kilometervergoeding wordt ingehouden om die lening af te betalen. Volgens de stichting is een fiets op deze manier binnen drie jaar terug te verdienen. Bij 71 procent van de werkgevers is niet bekend dat je op deze manier fiscaal voordelig een fiets ter beschikking kan stellen.

Uit een rekenvoorbeeld van de redactie van Fleet&Mobility blijkt dat een fiets van 900 euro binnen elf maanden en drie weken is terugverdiend. In dit voorbeeld woont de medewerker 9,5 kilometer van kantoor, daar doet hij op de fiets zo`n 34 minuten over per rit en hij werkt vijf dagen per week op kantoor.

Ruim de helft van de werknemers zou vaker met de fiets gaan als er een aantrekkelijke regeling wordt aangeboden, zo blijkt uit het onderzoek. Vooral de e-bike wordt door de respondenten als alternatief voor de auto genoemd.

In 2014 werd een recordbedrag aan fietsen uitgegeven omdat werkgevers last minute nog massaal gebruik hebben gemaakt van de Bedrijfsfietsregeling.

Het werknemersonderzoek is uitgevoerd door Kien onder 516 werkende Nederlanders die maximaal 30 kilometer van het werk wonen. Lees hier het volledige werknemersonderzoek. Het werkgeversonderzoek onder 309 P&O’ers die betrokken zijn bij het beslissingsproces rondom HR, arbeidsvoorwaarden en personeelskosten. Lees hier het volledige werkgeversonderzoek.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Natuur & Milieu helpt fiets terug in het zadel | Fleet&Mobility

Natuur & Milieu helpt fiets terug in het zadel

Redactie Redactie
• Laatste update:

De milieuclub heeft samen met Gazelle het platform hetnieuwefietsplan.nl gelanceerd waarop opties te zien zijn die de fiets ook zonder Bedrijfsfietsregeling aantrekkelijk maakt. Zo kan een werkgever een renteloze lening verstrekken aan een werknemer, waarbij de kilometervergoeding wordt ingehouden om die lening af te betalen. Volgens de stichting is een fiets op deze manier binnen drie jaar terug te verdienen. Bij 71 procent van de werkgevers is niet bekend dat je op deze manier fiscaal voordelig een fiets ter beschikking kan stellen.

Uit een rekenvoorbeeld van de redactie van Fleet&Mobility blijkt dat een fiets van 900 euro binnen elf maanden en drie weken is terugverdiend. In dit voorbeeld woont de medewerker 9,5 kilometer van kantoor, daar doet hij op de fiets zo`n 34 minuten over per rit en hij werkt vijf dagen per week op kantoor.

Ruim de helft van de werknemers zou vaker met de fiets gaan als er een aantrekkelijke regeling wordt aangeboden, zo blijkt uit het onderzoek. Vooral de e-bike wordt door de respondenten als alternatief voor de auto genoemd.

In 2014 werd een recordbedrag aan fietsen uitgegeven omdat werkgevers last minute nog massaal gebruik hebben gemaakt van de Bedrijfsfietsregeling.

Het werknemersonderzoek is uitgevoerd door Kien onder 516 werkende Nederlanders die maximaal 30 kilometer van het werk wonen. Lees hier het volledige werknemersonderzoek. Het werkgeversonderzoek onder 309 P&O’ers die betrokken zijn bij het beslissingsproces rondom HR, arbeidsvoorwaarden en personeelskosten. Lees hier het volledige werkgeversonderzoek.