Verhuurbranche profiteert van groeiende economie

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Vooral de vraag vanuit de zakelijke markt neemt toe. (Foto: Shutterstock)

De verhuurbranche profiteert van de economisch groei. Dat blijkt uit onderzoek van Bovag Verhuur- en deelautobedrijven. Vooral in het zakelijke segment nam de vraag toe. Door economische groei stijgt de vraag naar acute mobiliteitsoplossingen voor zowel medewerkers als de overige bedrijfsvoering. De groei van pakketbezorgdiensten is terug te zien in de inzet van bestelwagens. 

De bezettingsgraad van personenauto’s in de verhuur is gestegen van 72,4 in 2017 naar 73,5 procent dit jaar. De bezettingsgraad van bestelauto’s groeide in deze periode van 64,9 naar 70,9 procent. De gemiddelde verhuurtermijn nam fors toe, van ruim 7 naar  9,3 dagen. 

Lees meer op Automotive Management.

Verhuurbranche profiteert van groeiende economie | Fleet&Mobility

Verhuurbranche profiteert van groeiende economie

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Vooral de vraag vanuit de zakelijke markt neemt toe. (Foto: Shutterstock)

De verhuurbranche profiteert van de economisch groei. Dat blijkt uit onderzoek van Bovag Verhuur- en deelautobedrijven. Vooral in het zakelijke segment nam de vraag toe. Door economische groei stijgt de vraag naar acute mobiliteitsoplossingen voor zowel medewerkers als de overige bedrijfsvoering. De groei van pakketbezorgdiensten is terug te zien in de inzet van bestelwagens. 

De bezettingsgraad van personenauto’s in de verhuur is gestegen van 72,4 in 2017 naar 73,5 procent dit jaar. De bezettingsgraad van bestelauto’s groeide in deze periode van 64,9 naar 70,9 procent. De gemiddelde verhuurtermijn nam fors toe, van ruim 7 naar  9,3 dagen. 

Lees meer op Automotive Management.