Leasing en verhuur

Vloot ALD Automotive groeit met 24,3 procent

Stijgend aantal EV in lease bij ALD. (Foto: Shutterstock)

Het concern noteerde wereldwijd een groei van 10 procent. In Nederland telde het wagenpark eind vorig jaar 49.221 voertuigen.

Leasemaatschappij ALD Automotive noteerde naar eigen zeggen, sterke groei. Vooral private lease heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan deze groei, maar ook in het zakelijke segment is de vloot uitgebreid. Aldus een persbericht van ALD. Het aandeel elektrische en hybride voertuigen steeg wereldwijd met bijna 50 procent. “De vraag naar elektrisch vervoer neemt toe. In 2018 was 12,8 procent van onze leaseregistraties elektrisch”, aldus Jeroen Kruisweg, algemeen directeur ALD Automotive Nederland. “Het aantal dieselregistraties zagen we in 2018 in Nederland teruglopen tot gemiddeld 13 procent over het hele jaar.”

Voor aankomend jaar verwacht ALD dat de vraag naar elektrisch verder toeneemt, evenals de vraag naar flexibele mobiliteitsvormen.  

Vloot ALD Automotive groeit met 24,3 procent | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

Vloot ALD Automotive groeit met 24,3 procent

Stijgend aantal EV in lease bij ALD. (Foto: Shutterstock)

Het concern noteerde wereldwijd een groei van 10 procent. In Nederland telde het wagenpark eind vorig jaar 49.221 voertuigen.

Leasemaatschappij ALD Automotive noteerde naar eigen zeggen, sterke groei. Vooral private lease heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan deze groei, maar ook in het zakelijke segment is de vloot uitgebreid. Aldus een persbericht van ALD. Het aandeel elektrische en hybride voertuigen steeg wereldwijd met bijna 50 procent. “De vraag naar elektrisch vervoer neemt toe. In 2018 was 12,8 procent van onze leaseregistraties elektrisch”, aldus Jeroen Kruisweg, algemeen directeur ALD Automotive Nederland. “Het aantal dieselregistraties zagen we in 2018 in Nederland teruglopen tot gemiddeld 13 procent over het hele jaar.”

Voor aankomend jaar verwacht ALD dat de vraag naar elektrisch verder toeneemt, evenals de vraag naar flexibele mobiliteitsvormen.