Leasing en verhuur

Laatste update:

Sixt biedt ultrashortlease in abonnementsvorm

(Foto: Shutterstock)

Autoverhuurbedrijf Sixt lanceert vandaag Sixt+, een shortleasevorm waarbij consumenten voor 30 dagen een auto kunnen huren.

Het abonnement is maandelijks opzegbaar; ook kan er tussentijds voor een andere auto worden gekozen.

De verhuurmaatschappij zegt hiermee in te spelen op de vraag van consumenten naar flexibelere mobiliteit. Het abonnement is all-inclusive, meldt Sixt: onder andere schade, onderhoud, verzekeringen en belastingen zijn inbegrepen. Los van het leasetarief geldt een eenmalige bijdrage van 199 euro. De maandtarieven zijn vanaf 499 euro voor een Peugeot 308 of vergelijkbaar model. Hierbij geldt wel een eigen risico van 2.000 euro en een limiet van 500 kilometer (daarboven wordt 36 cent per kilometer extra gerekend). Ook is niet alle schade verzekerd, daarvoor moet worden bijbetaald.

Karen van den Boom, ceo van Sixt Nederland, denkt dat de nieuwe dienst in een behoefte voorziet. “Nu kunnen we alle wensen op het gebied van individuele mobiliteit vervullen. Overzichtelijk, gemakkelijk en zonder lange levertijden.” Eerder lanceerde Sixt al een autodeelconcept in Nederland. Destijds vertelde Van den Boom in een Livestream bij Automotive dat de verhuurder zoveel mogelijk manieren zoekt om de verhuurvloot in te kunnen zetten.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
Sixt biedt ultrashortlease in abonnementsvorm | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

Laatste update:

Sixt biedt ultrashortlease in abonnementsvorm

(Foto: Shutterstock)

Autoverhuurbedrijf Sixt lanceert vandaag Sixt+, een shortleasevorm waarbij consumenten voor 30 dagen een auto kunnen huren.

Het abonnement is maandelijks opzegbaar; ook kan er tussentijds voor een andere auto worden gekozen.

De verhuurmaatschappij zegt hiermee in te spelen op de vraag van consumenten naar flexibelere mobiliteit. Het abonnement is all-inclusive, meldt Sixt: onder andere schade, onderhoud, verzekeringen en belastingen zijn inbegrepen. Los van het leasetarief geldt een eenmalige bijdrage van 199 euro. De maandtarieven zijn vanaf 499 euro voor een Peugeot 308 of vergelijkbaar model. Hierbij geldt wel een eigen risico van 2.000 euro en een limiet van 500 kilometer (daarboven wordt 36 cent per kilometer extra gerekend). Ook is niet alle schade verzekerd, daarvoor moet worden bijbetaald.

Karen van den Boom, ceo van Sixt Nederland, denkt dat de nieuwe dienst in een behoefte voorziet. “Nu kunnen we alle wensen op het gebied van individuele mobiliteit vervullen. Overzichtelijk, gemakkelijk en zonder lange levertijden.” Eerder lanceerde Sixt al een autodeelconcept in Nederland. Destijds vertelde Van den Boom in een Livestream bij Automotive dat de verhuurder zoveel mogelijk manieren zoekt om de verhuurvloot in te kunnen zetten.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos