Leasing en verhuur

VZR: Verhoog onbelaste kilometervergoeding naar 24 cent

(Foto: Shutterstock)

De Vereniging Zakelijke Rijders pleit bij het kabinet voor een inflatiecorrectie van de onbelaste kilometervergoeding naar 24 cent per kilometer. Dat maakt de VZR vandaag bekend.

De belangenvereniging stelt dat de huidige onbelaste kilometervergoeding van 19 cent per kilometer sinds 2006 niet meer veranderd is. In de ogen van de VZR is deze vergoeding niet meer toereikend, omdat de variabele kosten zoals onderhoud, reparatie, brandstof en banden in de afgelopen jaren wel omhoog zijn gegaan. De VZR pleit al langer voor het verhogen van de kilometervergoeding, maar kreeg dit tot nog toe niet voor elkaar.

Jan van Delft, voorzitter VZR, noemt het verhogen van de onbelaste kilometervergoeding een reëel verzoek. “Marktconforme berekeningen tonen dit aan. Mobiliteit verandert, zeker door het coronavirus. Als de auto van de zaak vanwege het thuiswerken niet meer verstrekt wordt, dan moet de vergoeding wel reëel zijn.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
VZR: Verhoog onbelaste kilometervergoeding naar 24 cent | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

VZR: Verhoog onbelaste kilometervergoeding naar 24 cent

(Foto: Shutterstock)

De Vereniging Zakelijke Rijders pleit bij het kabinet voor een inflatiecorrectie van de onbelaste kilometervergoeding naar 24 cent per kilometer. Dat maakt de VZR vandaag bekend.

De belangenvereniging stelt dat de huidige onbelaste kilometervergoeding van 19 cent per kilometer sinds 2006 niet meer veranderd is. In de ogen van de VZR is deze vergoeding niet meer toereikend, omdat de variabele kosten zoals onderhoud, reparatie, brandstof en banden in de afgelopen jaren wel omhoog zijn gegaan. De VZR pleit al langer voor het verhogen van de kilometervergoeding, maar kreeg dit tot nog toe niet voor elkaar.

Jan van Delft, voorzitter VZR, noemt het verhogen van de onbelaste kilometervergoeding een reëel verzoek. “Marktconforme berekeningen tonen dit aan. Mobiliteit verandert, zeker door het coronavirus. Als de auto van de zaak vanwege het thuiswerken niet meer verstrekt wordt, dan moet de vergoeding wel reëel zijn.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos