Leasing en verhuur

Investeerder steekt 500 duizend euro in Figo Mobility

Basri Hoogstrate en Joost Pompe van Figo Mobility. (Foto: Figo Mobility)

Adunare Investments steekt 500 duizend euro in het deelplatform Figo. Dat maakt Figo Mobility bekend.

Deelautoplatform Figo Mobility gaat de investering gebruiken om de te verwachten groei te realiseren. Het bedrijf denkt dat steeds meer werknemers de overstap maken van langdurige leasecontracten naar flexibele mobiliteit. Via een app krijgen werknemers toegang tot een netwerk van elektrische deelauto’s, die geboekt en geopend kunnen worden via deze app.

Joost Pompe, oprichter van Figo, ziet de vraag naar flexibele mobiliteit toenemen. “Met de nieuwe investering willen we dan ook inzetten op nog meer flexibiliteit voor de medewerker. Dat betekent dat we niet alleen extra deelauto’s gaan toevoegen, maar bijvoorbeeld ook e-scooters. Binnen enkele maanden verwachten we deze aanvullende dienst te kunnen lanceren.”

Eerder dit jaar rolde verhuurbedrijf Sixt een deelautoconcept uit in Amsterdam. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
Investeerder steekt 500 duizend euro in Figo Mobility | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

Investeerder steekt 500 duizend euro in Figo Mobility

Basri Hoogstrate en Joost Pompe van Figo Mobility. (Foto: Figo Mobility)

Adunare Investments steekt 500 duizend euro in het deelplatform Figo. Dat maakt Figo Mobility bekend.

Deelautoplatform Figo Mobility gaat de investering gebruiken om de te verwachten groei te realiseren. Het bedrijf denkt dat steeds meer werknemers de overstap maken van langdurige leasecontracten naar flexibele mobiliteit. Via een app krijgen werknemers toegang tot een netwerk van elektrische deelauto’s, die geboekt en geopend kunnen worden via deze app.

Joost Pompe, oprichter van Figo, ziet de vraag naar flexibele mobiliteit toenemen. “Met de nieuwe investering willen we dan ook inzetten op nog meer flexibiliteit voor de medewerker. Dat betekent dat we niet alleen extra deelauto’s gaan toevoegen, maar bijvoorbeeld ook e-scooters. Binnen enkele maanden verwachten we deze aanvullende dienst te kunnen lanceren.”

Eerder dit jaar rolde verhuurbedrijf Sixt een deelautoconcept uit in Amsterdam. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos