Leasing en verhuur

Laatste update:

ALD Automotive profiteert van hoge restwaarden

Foto: ALD Automotive

Het bedrijf verwacht dit jaar zowel een groei van de winst als van de vloot.

Leasemaatschappij ALD Automotive heeft in het eerste kwartaal zijn nettowinst met 20,7 procent zien stijgen tot 155,5 miljoen euro. Dat meldt het bedrijf vandaag. De winst steeg onder meer dankzij goede remarketingopbrengsten (38 miljoen euro winst). De vloot bleef stabiel op 1,76 miljoen voertuigen. 

Het bedrijf maakt geen uitsplitsing per land. 

CEO Tim Albertsen is tevreden met het kwartaalresultaat. “ALD kon in een moeilijk kwartaal klanten voorzien van passende mobiliteitsoplossingen, ook wanneer er geen nieuwe auto’s beschikbaar waren. Onze operationele en financiële prestaties in het eerste kwartaal van 2021 waren sterk.” ALD Automotive staat op plek 6 in de Automotive Leasemaatschappij Top 60. Bestel de uitgave hier.

Eerder deze week melden dataleveranciers al dat de restwaarden momenteel extreem hoog zijn. Ook ALD profiteerde daarvan. “Onze remarketingtools hebben hun efficiëntie bewezen en gezorgd voor uitstekende resultaten.”

Albertsen verwacht dat de vloot dit jaar wel zal groeien. Ook denkt hij dat de winstgevendheid toeneemt. “Maar dit is wel onder de aanname dat de effecten van de coronapandemie geleidelijk aan blijven afnemen.”

ALD Automotive profiteert van hoge restwaarden | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

Laatste update:

ALD Automotive profiteert van hoge restwaarden

Foto: ALD Automotive

Het bedrijf verwacht dit jaar zowel een groei van de winst als van de vloot.

Leasemaatschappij ALD Automotive heeft in het eerste kwartaal zijn nettowinst met 20,7 procent zien stijgen tot 155,5 miljoen euro. Dat meldt het bedrijf vandaag. De winst steeg onder meer dankzij goede remarketingopbrengsten (38 miljoen euro winst). De vloot bleef stabiel op 1,76 miljoen voertuigen. 

Het bedrijf maakt geen uitsplitsing per land. 

CEO Tim Albertsen is tevreden met het kwartaalresultaat. “ALD kon in een moeilijk kwartaal klanten voorzien van passende mobiliteitsoplossingen, ook wanneer er geen nieuwe auto’s beschikbaar waren. Onze operationele en financiële prestaties in het eerste kwartaal van 2021 waren sterk.” ALD Automotive staat op plek 6 in de Automotive Leasemaatschappij Top 60. Bestel de uitgave hier.

Eerder deze week melden dataleveranciers al dat de restwaarden momenteel extreem hoog zijn. Ook ALD profiteerde daarvan. “Onze remarketingtools hebben hun efficiëntie bewezen en gezorgd voor uitstekende resultaten.”

Albertsen verwacht dat de vloot dit jaar wel zal groeien. Ook denkt hij dat de winstgevendheid toeneemt. “Maar dit is wel onder de aanname dat de effecten van de coronapandemie geleidelijk aan blijven afnemen.”