Leasing en verhuur

Laatste update:

Vakgarage in private occasionlease met Actua

Raymond Peters (Actua) en Vishal Durgaram (Vakgarage) tekenden onlangs de samenwerkingsovereenkomst. (Foto: Actua)

Garageformule Vakgarage is gestart met occasionlease. Hiervoor maakt de formule gebruik van het product Private Lease Used van Actua. Dat maken beide bedrijven bekend.

Actua regelt als verzekeringsbedrijf het beheer van het leasecontract. Waaronder de autoverzekering, het incasseren van de termijnbedragen en eventuele boetes, en het calculatiesysteem.  “We zijn echt aan het pionieren”, zegt Vishal Durgaram, voorzitter van Vakgarage. “Onze franchisenemers boden al private lease aan voor nieuwe voertuigen; daarbij opereer je min of meer als loket, waarbij je wel onderhoud en reparatie kan verzorgen voor de leasemaatschappij (Hiltermann, red). In de constructie met Actua blijft de auto écht van het autobedrijf. Hij bepaalt dus zelf de opbouw van de leaseprijs, vanaf inkoop van de auto tot en met de tarieven voor ROB (reparatie, onderhoud, banden). De franchisenemers bouwen dus een eigen leasepark op en krijgen aan het eind van de looptijd een goede occasion terug die ze opnieuw kunnen inzetten of verkopen.”

Durgaram kan nog niet zeggen hoeveel er van het occasionleaseproduct gebruik gemaakt zal worden. “Dat is echt koffiedik kijken. We zien wel dat er steeds meer behoefte is aan mobiliteit tegen een vast maandbedrag. Daar spelen we nu op in.” Vakgarage lanceerde in 2015 een concept voor de zakelijke markt gelanceerd: Vakgarage Professional. 

Platform

De occasions van de Vakgarage-vestigingen staan straks op de Vakgarage-website en de website van de franchisenmer met een vanaf-prijs voor private lease. De Vakgarage-occasions komen daarnaast ook op het Private Lease Used platform dat Actua in de loop van dit jaar lanceert. “De samenwerking met Vakgarage versterkt onze landelijke dekking enorm,” aldus Raymond Peters, directeur Operationele Processen & Commercie van Actua. Op dit platform komt naast het aanbod van de Vakgarage-bedrijven, dat 60 procent van het totaalaanbod omvat, ook het aanbod te staan van individuele autobedrijven.

Vakgarage in private occasionlease met Actua | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

Laatste update:

Vakgarage in private occasionlease met Actua

Raymond Peters (Actua) en Vishal Durgaram (Vakgarage) tekenden onlangs de samenwerkingsovereenkomst. (Foto: Actua)

Garageformule Vakgarage is gestart met occasionlease. Hiervoor maakt de formule gebruik van het product Private Lease Used van Actua. Dat maken beide bedrijven bekend.

Actua regelt als verzekeringsbedrijf het beheer van het leasecontract. Waaronder de autoverzekering, het incasseren van de termijnbedragen en eventuele boetes, en het calculatiesysteem.  “We zijn echt aan het pionieren”, zegt Vishal Durgaram, voorzitter van Vakgarage. “Onze franchisenemers boden al private lease aan voor nieuwe voertuigen; daarbij opereer je min of meer als loket, waarbij je wel onderhoud en reparatie kan verzorgen voor de leasemaatschappij (Hiltermann, red). In de constructie met Actua blijft de auto écht van het autobedrijf. Hij bepaalt dus zelf de opbouw van de leaseprijs, vanaf inkoop van de auto tot en met de tarieven voor ROB (reparatie, onderhoud, banden). De franchisenemers bouwen dus een eigen leasepark op en krijgen aan het eind van de looptijd een goede occasion terug die ze opnieuw kunnen inzetten of verkopen.”

Durgaram kan nog niet zeggen hoeveel er van het occasionleaseproduct gebruik gemaakt zal worden. “Dat is echt koffiedik kijken. We zien wel dat er steeds meer behoefte is aan mobiliteit tegen een vast maandbedrag. Daar spelen we nu op in.” Vakgarage lanceerde in 2015 een concept voor de zakelijke markt gelanceerd: Vakgarage Professional. 

Platform

De occasions van de Vakgarage-vestigingen staan straks op de Vakgarage-website en de website van de franchisenmer met een vanaf-prijs voor private lease. De Vakgarage-occasions komen daarnaast ook op het Private Lease Used platform dat Actua in de loop van dit jaar lanceert. “De samenwerking met Vakgarage versterkt onze landelijke dekking enorm,” aldus Raymond Peters, directeur Operationele Processen & Commercie van Actua. Op dit platform komt naast het aanbod van de Vakgarage-bedrijven, dat 60 procent van het totaalaanbod omvat, ook het aanbod te staan van individuele autobedrijven.