Infrastructuur Overig

Fastned bouwt vijf snellaadstations in West-Vlaanderen

Foto: Shutterstock

Fastned is geselecteerd door de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) om vijf grote snellaadstations te realiseren op haar veelal langs hoofdwegen gelegen bedrijventerreinen in West-Vlaanderen. Dat meldt het bedrijf vandaag.

Bij de snellaadstations kunnen honderden elektrische voertuigen per dag opgeladen worden met een laadsnelheid tot 300 kW. Alle geleverde stroom zal afkomstig zijn van lokale Belgische zon- en windproductie. De snellaadstations worden gerealiseerd op bedrijventerreinen van de WVI nabij drukke uitvalswegen.

Kris Declercq, voorzitter WVI en burgemeester van Roeselare: “Als voortrekker van de energie switch speelt WVI met haar bedrijventerreinen – en bedrijfsgebouwen op die terreinen – een cruciale rol. Een belangrijke stap hierin is de elektrificatie van de mobiliteit. Zo begeleidt WVI haar lokale besturen bij het slim vormgeven en realiseren van lokale laadinfrastructuur.”

Toevoeging

Michiel Langezaal, ceo Fastned: “De locaties van WVI langs drukke uitvalswegen zijn een mooie toevoeging aan ons Europese netwerk van snellaadstations en hiermee slaan wij de handen ineen om zo gezamenlijk bij te dragen aan de transitie naar duurzame mobiliteit. Met het groeiende Europese netwerk maken we het steeds makkelijker voor mensen om over te stappen op een elektrische auto. De komende tijd zullen we nog veel meer stations in België gaan realiseren.” 

Fastned bouwt vijf snellaadstations in West-Vlaanderen | Fleet&Mobility
Infrastructuur Overig

Fastned bouwt vijf snellaadstations in West-Vlaanderen

Foto: Shutterstock

Fastned is geselecteerd door de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) om vijf grote snellaadstations te realiseren op haar veelal langs hoofdwegen gelegen bedrijventerreinen in West-Vlaanderen. Dat meldt het bedrijf vandaag.

Bij de snellaadstations kunnen honderden elektrische voertuigen per dag opgeladen worden met een laadsnelheid tot 300 kW. Alle geleverde stroom zal afkomstig zijn van lokale Belgische zon- en windproductie. De snellaadstations worden gerealiseerd op bedrijventerreinen van de WVI nabij drukke uitvalswegen.

Kris Declercq, voorzitter WVI en burgemeester van Roeselare: “Als voortrekker van de energie switch speelt WVI met haar bedrijventerreinen – en bedrijfsgebouwen op die terreinen – een cruciale rol. Een belangrijke stap hierin is de elektrificatie van de mobiliteit. Zo begeleidt WVI haar lokale besturen bij het slim vormgeven en realiseren van lokale laadinfrastructuur.”

Toevoeging

Michiel Langezaal, ceo Fastned: “De locaties van WVI langs drukke uitvalswegen zijn een mooie toevoeging aan ons Europese netwerk van snellaadstations en hiermee slaan wij de handen ineen om zo gezamenlijk bij te dragen aan de transitie naar duurzame mobiliteit. Met het groeiende Europese netwerk maken we het steeds makkelijker voor mensen om over te stappen op een elektrische auto. De komende tijd zullen we nog veel meer stations in België gaan realiseren.”