Overig

Fastned verhoogt laadtarieven met 17 procent

(Foto: Fastned)

Fastned verhoogt vandaag voor het eerst in 5 jaar tijd de laadprijzen op zijn snellaadstations. De tarieven stijgen in Nederland met 17 procent naar 0,69 euro per kWh vanwege de hoge elektriciteitsprijzen. Dat meldt het snellaadbedrijf.

Volgens Fastned, dat zijn omzet in het derde kwartaal zag verdubbelen, zorgen meerdere factoren voor hogere gas- en stroomprijzen. Zo zijn de gasreserves wereldwijd relatief klein en is de vraag naar energie wereldwijd toegenomen door het economisch herstel na de coronacrisis. En ook de verminderde gasproductie in Nederland draagt volgens Fastned bij aan hogere energieprijzen.

Niet beïnvloeden

Fastned schrijft dat het niet anders kan dan de tarieven te verhogen. “Wij kunnen de gebeurtenissen in de wereld niet beïnvloeden en moeten er dus naar handelen”, aldus het snellaadbedrijf. “Maar wij benadrukken hierbij dat wij elke cent die we verdienen investeren in de groei van ons netwerk.”

Het netwerk van het snellaadbedrijf heeft nu 168 snellaadstations in 5 landen

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos