Overig

Winst Leaseplan stijgt fors dankzij verkoop Carnext en divisies Oceanië

Foto: Leaseplan

Leasemaatschappij Leaseplan boekte over het derde kwartaal een winst van 420 miljoen euro. Mede dankzij de verkoop van Carnext en de divisies in Australië en Nieuw-Zeeland. Maar ook de verkoop van einde-contractauto’s leverde veel geld op.

Leaseplan boektein het derde kwartaal van 2021 een nettowinst van 420 miljoen euro, tegen 101 miljoen euro in hetzelfde kwartaal vorig jaar (+316%). Het bedrijf dankt de enorme winstgroei aan het afstoten van Leaseplan Australië en Nieuw-Zeeland en de verkoop van Carnext.

De vlootomvang groeide ten opzichte van een jaar eerder met 2,4 procent. Ten opzichte van het vorige kwartaal kromp de vlootomvang echter van 1,9 miljoen naar 1,8 miljoen voertuigen. Dat komt door het afstoten van Leaseplan Australië en Nieuw-Zeeland. De groei werd geremd door de toenemende levertijden op nieuwe auto’s door het chiptekort. Het orderboek voor 2021 bereikt wederom een recordhoogte, net als vorig kwartaal, aldus Leaseplan. Om toch aan de vraag van klanten te blijven voldoen, biedt het bedrijf klanten contractverlenging aan en lease van gebruikte auto’s, meldt Leaseplan-ceo Tex Gunning in de toelichting op de cijfers.

Mede vanwege die contractverlengingen verkocht Leaseplan over het derde kwartaal minder auto’s (-12,6%). Dankzij de hoge occasionprijzen wist het bedrijf wel meer winst te realiseren op de verkoop: 131 miljoen euro op 58.200 auto’s, een stijging van 193,2 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2020.

Winst Leaseplan stijgt fors dankzij verkoop Carnext en divisies Oceanië | Fleet&Mobility
Overig

Winst Leaseplan stijgt fors dankzij verkoop Carnext en divisies Oceanië

Foto: Leaseplan

Leasemaatschappij Leaseplan boekte over het derde kwartaal een winst van 420 miljoen euro. Mede dankzij de verkoop van Carnext en de divisies in Australië en Nieuw-Zeeland. Maar ook de verkoop van einde-contractauto’s leverde veel geld op.

Leaseplan boektein het derde kwartaal van 2021 een nettowinst van 420 miljoen euro, tegen 101 miljoen euro in hetzelfde kwartaal vorig jaar (+316%). Het bedrijf dankt de enorme winstgroei aan het afstoten van Leaseplan Australië en Nieuw-Zeeland en de verkoop van Carnext.

De vlootomvang groeide ten opzichte van een jaar eerder met 2,4 procent. Ten opzichte van het vorige kwartaal kromp de vlootomvang echter van 1,9 miljoen naar 1,8 miljoen voertuigen. Dat komt door het afstoten van Leaseplan Australië en Nieuw-Zeeland. De groei werd geremd door de toenemende levertijden op nieuwe auto’s door het chiptekort. Het orderboek voor 2021 bereikt wederom een recordhoogte, net als vorig kwartaal, aldus Leaseplan. Om toch aan de vraag van klanten te blijven voldoen, biedt het bedrijf klanten contractverlenging aan en lease van gebruikte auto’s, meldt Leaseplan-ceo Tex Gunning in de toelichting op de cijfers.

Mede vanwege die contractverlengingen verkocht Leaseplan over het derde kwartaal minder auto’s (-12,6%). Dankzij de hoge occasionprijzen wist het bedrijf wel meer winst te realiseren op de verkoop: 131 miljoen euro op 58.200 auto’s, een stijging van 193,2 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2020.