Personenauto's

Laatste update:

Enexis rijdt op groen gas

Enexis gaat op ‘groen gas’ rijden. De beheerder van energienetwerken streeft ernaar eind van dit jaar 50 auto’s in de vloot te hebben die dit biogas verstoken

“Als een auto aan het eind van zijn gebruikscyclus is, komt daar een auto op groen gas voor in de plaats”, vertelt woordvoerder Jan Bakker. “Dit geldt voor zowel ons eigen wagenpark van 1.500 auto’s als onze (Athlon) leasevloot.” Hoe groot deze leasevloot is, kon Bakker niet zeggen “maar het zijn er zeker een paar honderd”, schatte hij in. Enexis heeft inmiddels drie auto’s besteld: twee Volkswagens Passat en een Fiat Punto, die auto’s met traditionele verbrandingsmotoren gaan vervangen. Enexis gaat hier voorlopig mee door, maar wil uiteindelijk elektrisch gaan rijden. Bakker: “Wij zien rijden op groen gas als de beste tijdelijke oplossing totdat elektrisch rijden voldoende is gefaciliteerd.” Op dit moment rijden er twintig elektrische Volkswagens Golf Variant van Enexis rond. “Ze worden gebruikt voor werkzaamheden met een klein actieradius, zoals meters opnemen. De bio-gasauto`s gaan we inzetten voor klussen waarbij grotere afstanden worden afgelegd”, aldus Bakker.

Groen gas wordt geproduceerd uit afvalslib en biomassa, zoals gft-afval en mest. Het wordt in het gasnet gepompt door onder andere afvalverwerkingsbedrijven zoals Attero en Rova. Het gas is bruikbaar voor zowel huishoudelijke als mobiele toepassingen.

Enexis vormt samen met andere met ander zeven colleganetwerkbeheerders de stichting e-Laad die zich bezighoudt met het plaatsen van laadpalen voor EV`s.  Zeer recentelijk is e-Laad een Europese aanbesteding gestart voor de levering van laadobjecten.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Enexis rijdt op groen gas | Fleet&Mobility
Personenauto's

Laatste update:

Enexis rijdt op groen gas

Enexis gaat op ‘groen gas’ rijden. De beheerder van energienetwerken streeft ernaar eind van dit jaar 50 auto’s in de vloot te hebben die dit biogas verstoken

“Als een auto aan het eind van zijn gebruikscyclus is, komt daar een auto op groen gas voor in de plaats”, vertelt woordvoerder Jan Bakker. “Dit geldt voor zowel ons eigen wagenpark van 1.500 auto’s als onze (Athlon) leasevloot.” Hoe groot deze leasevloot is, kon Bakker niet zeggen “maar het zijn er zeker een paar honderd”, schatte hij in. Enexis heeft inmiddels drie auto’s besteld: twee Volkswagens Passat en een Fiat Punto, die auto’s met traditionele verbrandingsmotoren gaan vervangen. Enexis gaat hier voorlopig mee door, maar wil uiteindelijk elektrisch gaan rijden. Bakker: “Wij zien rijden op groen gas als de beste tijdelijke oplossing totdat elektrisch rijden voldoende is gefaciliteerd.” Op dit moment rijden er twintig elektrische Volkswagens Golf Variant van Enexis rond. “Ze worden gebruikt voor werkzaamheden met een klein actieradius, zoals meters opnemen. De bio-gasauto`s gaan we inzetten voor klussen waarbij grotere afstanden worden afgelegd”, aldus Bakker.

Groen gas wordt geproduceerd uit afvalslib en biomassa, zoals gft-afval en mest. Het wordt in het gasnet gepompt door onder andere afvalverwerkingsbedrijven zoals Attero en Rova. Het gas is bruikbaar voor zowel huishoudelijke als mobiele toepassingen.

Enexis vormt samen met andere met ander zeven colleganetwerkbeheerders de stichting e-Laad die zich bezighoudt met het plaatsen van laadpalen voor EV`s.  Zeer recentelijk is e-Laad een Europese aanbesteding gestart voor de levering van laadobjecten.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie