Leaseprijs dieselauto’s met 2 procent gedaald

Redactie Redactie
• Laatste update:

De leaseprijs voor dieselauto’s daalde met 2,3 procent en die voor benzineauto’s met 0,2 procent. Leaseauto’s op alternatieve brandstoffen werden 0,2 procent duurder in de lease.

A-segment duurder door bpm-regels
Vooral A-segment auto’s werden duurder in de lease. Dit is te verklaren doordat veel van deze auto’s sinds begin dit jaar niet meer in het nul-tarief van de bpm vallen. Ten opzichte van een jaar geleden werden A-segment auto’s 4,1 procent duurder. Ten opzichte van vorig kwartaal zijn ze 0,5 procent in leaseprijs gestegen.

B-segment auto’s werden het afgelopen jaar 0,3 procent duurder. Leaseauto’s in het C-segment daalden met 3 procent het hardst in leaseprijs. Ook het D- en E-segment werden goedkoper (respectievelijk 1,6 en 0,9 procent).

*2010 = 100

Leaseprijs dieselauto’s met 2 procent gedaald | Fleet&Mobility

Leaseprijs dieselauto’s met 2 procent gedaald

Redactie Redactie
• Laatste update:

De leaseprijs voor dieselauto’s daalde met 2,3 procent en die voor benzineauto’s met 0,2 procent. Leaseauto’s op alternatieve brandstoffen werden 0,2 procent duurder in de lease.

A-segment duurder door bpm-regels
Vooral A-segment auto’s werden duurder in de lease. Dit is te verklaren doordat veel van deze auto’s sinds begin dit jaar niet meer in het nul-tarief van de bpm vallen. Ten opzichte van een jaar geleden werden A-segment auto’s 4,1 procent duurder. Ten opzichte van vorig kwartaal zijn ze 0,5 procent in leaseprijs gestegen.

B-segment auto’s werden het afgelopen jaar 0,3 procent duurder. Leaseauto’s in het C-segment daalden met 3 procent het hardst in leaseprijs. Ook het D- en E-segment werden goedkoper (respectievelijk 1,6 en 0,9 procent).

*2010 = 100