Explosieve toename telematica bij Britse fleetowners

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit blijkt uit het deze week verschenen RAC Telematics Report 2016

Tracking & tracing
De belangrijkste redenen voor bedrijven om gebruik te maken van telematica is volgens het onderzoek het online kunnen volgen van hun vloot (80%), het monitoren van het rijgedrag van bestuurders voor trainingsdoeleinden (54%), het nauwkeurig in kaart kunnen brengen van gereden kilometers (47%), klanten optimaal op de hoogte houden van bestelprocessen (44%) en het op afstand kunnen vaststellen van de conditie van het voertuig (37%).

Lagere brandstof- en onderhoudskosten
Daarnaast, stelt het rapport, levert de toepassing van telematica bedrijven veel andere voordelen op. In de meeste gevallen (55%) gaat het daarbij om brandstofbesparing. Verder zorgt de inzet van deze technologie tot minder snelheidsovertredingen en ongevallen (49%) en tot lagere onderhoudskosten (31%).
Het gebruik van telematica voor het monitoren van het voertuigpark is het grootst bij ondernemingen met tussen de 100 en 250 werknemers (81%). Bij bedrijven met minder dan 10 werknemers is dat een stuk lager, namelijk 48 procent, aldus het RAC Telematics Report.

Explosieve toename telematica bij Britse fleetowners | Fleet&Mobility

Explosieve toename telematica bij Britse fleetowners

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit blijkt uit het deze week verschenen RAC Telematics Report 2016

Tracking & tracing
De belangrijkste redenen voor bedrijven om gebruik te maken van telematica is volgens het onderzoek het online kunnen volgen van hun vloot (80%), het monitoren van het rijgedrag van bestuurders voor trainingsdoeleinden (54%), het nauwkeurig in kaart kunnen brengen van gereden kilometers (47%), klanten optimaal op de hoogte houden van bestelprocessen (44%) en het op afstand kunnen vaststellen van de conditie van het voertuig (37%).

Lagere brandstof- en onderhoudskosten
Daarnaast, stelt het rapport, levert de toepassing van telematica bedrijven veel andere voordelen op. In de meeste gevallen (55%) gaat het daarbij om brandstofbesparing. Verder zorgt de inzet van deze technologie tot minder snelheidsovertredingen en ongevallen (49%) en tot lagere onderhoudskosten (31%).
Het gebruik van telematica voor het monitoren van het voertuigpark is het grootst bij ondernemingen met tussen de 100 en 250 werknemers (81%). Bij bedrijven met minder dan 10 werknemers is dat een stuk lager, namelijk 48 procent, aldus het RAC Telematics Report.