Opel legt focus op nieuwe Vivaro en Movano

Opel Nederland is blij met de overname door PSA. Door meer eenheid in bodemgroepen en motoren aan te brengen maakt het concern, dat jarenlang verlieslatend was, nu weer winst.

Ad Vasen, manager fleet, remarketing en used vehicles bij Opel Nederland, ziet de toekomst voor Opel zonnig in. Het bedrijf wist na overname door PSA de winstgevendheid te herstellen, onder meer door rationalisatie van de productie. Het aantal bodemplaten daalde van 9 naar 2, het aantal motorenfamilies van 10 naar 4. Voor een groot deel zijn die gemeenschappelijk met PSA ontwikkeld. Belangrijk voor Opel is ook dat het merk nu wereldwijd auto’s mag verkopen, waar vorige eigenaar GM dat beperkte tot Europa. 

“Opel timmert ook aan de weg met elektrische mobiliteit. Dat is breder dan auto’s; we worden aanbieder van mobiliteits services”, vertelt Vasen. “Dat doen we onder meer met Free2Move Lease en Free2Move services. Dan gaat het bijvoorbeeld om het laden van de elektrische auto via de smartphone.” Vasen besluit met aan te kondigen dat hij in 2020 samen met de Opel-dealers vol in wil zetten op de vernieuwde bedrijfswagens, de Movano en Vivaro.

Opel legt focus op nieuwe Vivaro en Movano | Fleet&Mobility

Opel legt focus op nieuwe Vivaro en Movano

Opel Nederland is blij met de overname door PSA. Door meer eenheid in bodemgroepen en motoren aan te brengen maakt het concern, dat jarenlang verlieslatend was, nu weer winst.

Ad Vasen, manager fleet, remarketing en used vehicles bij Opel Nederland, ziet de toekomst voor Opel zonnig in. Het bedrijf wist na overname door PSA de winstgevendheid te herstellen, onder meer door rationalisatie van de productie. Het aantal bodemplaten daalde van 9 naar 2, het aantal motorenfamilies van 10 naar 4. Voor een groot deel zijn die gemeenschappelijk met PSA ontwikkeld. Belangrijk voor Opel is ook dat het merk nu wereldwijd auto’s mag verkopen, waar vorige eigenaar GM dat beperkte tot Europa. 

“Opel timmert ook aan de weg met elektrische mobiliteit. Dat is breder dan auto’s; we worden aanbieder van mobiliteits services”, vertelt Vasen. “Dat doen we onder meer met Free2Move Lease en Free2Move services. Dan gaat het bijvoorbeeld om het laden van de elektrische auto via de smartphone.” Vasen besluit met aan te kondigen dat hij in 2020 samen met de Opel-dealers vol in wil zetten op de vernieuwde bedrijfswagens, de Movano en Vivaro.