Infrastructuur

Transport & Environment: ‘E-fuels ondermijnen elektrificatie’

E-fuels ondermijnen de elektrificatie, stelt milieuorganisatie Transport & Environment. (Foto: Shutterstock)

Milieuorganisatie Transport & Environment noemt e-fuels een achteruitgang in de strijd tegen de klimaatverandering. Volgens de lobbyorganisatie vertragen synthetische brandstoffen de elektrificatie van het Europese wagenpark en verlengen zij de levensduur van vervuilende benzinemotoren.

E-fuels vormen, volgens T&O, het Paard van Troje waarbij het de Europese Commissie vraagt om dergelijke brandstoffen niet toe te voegen aan zijn CO2-verordening. Dat blijkt uit een analyse van de organisatie.

Het verbruik van een brandstopmotor met e-fuels vergt bijna 5 keer meer energie dan rijden in een elektrische auto, stelt de milieuorganisatie. Elektrische auto’s presteren volgens T&O zowel qua kosten als levenscyclusemissie veel beter dan benzineauto’s die op e-fuels rijden.Download de analyse van Transport & Environment in de Automotive Kennisbank.

Voor een gemiddelde bestuurder zijn de TCO van een benzinemotor rijdend op e-fuels 43 procent hoger dan een elektrische auto. De milieuorganisatie noemt deze brandstoffen daarom onbetaalbaar en ongeschikt voor het bestaande wagenpark.

tco transport and environment2021

Dure optie

Ook voor autofabrikanten vormen de e-fuels een dure optie om te voldoen aan de CO2-norm van de EU, stelt T&O. Het zou een fabrikant circa 10 duizend euro aan CO2-credits kosten om de uitstoot van een efficiënte benzineauto rijdend op synthetische brandstof te compenseren. Tegelijkertijd dalen de productiekosten van een batterij met 3 duizend euro in 2030, zo is de verwachting van de milieuorganisatie. Autofabrikant Mazda sloot zich onlangs aan bij de eFuel Alliantie, waarin partijen zijn aangesloten die zich inzetten voor de realisatie en promotie van e-brandstoffen.Lees in dit artikel welke snellere weg de eFuel Alliantie ziet in het bereiken van minder CO2.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
Transport & Environment: ‘E-fuels ondermijnen elektrificatie’ | Fleet&Mobility
Infrastructuur

Transport & Environment: ‘E-fuels ondermijnen elektrificatie’

E-fuels ondermijnen de elektrificatie, stelt milieuorganisatie Transport & Environment. (Foto: Shutterstock)

Milieuorganisatie Transport & Environment noemt e-fuels een achteruitgang in de strijd tegen de klimaatverandering. Volgens de lobbyorganisatie vertragen synthetische brandstoffen de elektrificatie van het Europese wagenpark en verlengen zij de levensduur van vervuilende benzinemotoren.

E-fuels vormen, volgens T&O, het Paard van Troje waarbij het de Europese Commissie vraagt om dergelijke brandstoffen niet toe te voegen aan zijn CO2-verordening. Dat blijkt uit een analyse van de organisatie.

Het verbruik van een brandstopmotor met e-fuels vergt bijna 5 keer meer energie dan rijden in een elektrische auto, stelt de milieuorganisatie. Elektrische auto’s presteren volgens T&O zowel qua kosten als levenscyclusemissie veel beter dan benzineauto’s die op e-fuels rijden.Download de analyse van Transport & Environment in de Automotive Kennisbank.

Voor een gemiddelde bestuurder zijn de TCO van een benzinemotor rijdend op e-fuels 43 procent hoger dan een elektrische auto. De milieuorganisatie noemt deze brandstoffen daarom onbetaalbaar en ongeschikt voor het bestaande wagenpark.

tco transport and environment2021

Dure optie

Ook voor autofabrikanten vormen de e-fuels een dure optie om te voldoen aan de CO2-norm van de EU, stelt T&O. Het zou een fabrikant circa 10 duizend euro aan CO2-credits kosten om de uitstoot van een efficiënte benzineauto rijdend op synthetische brandstof te compenseren. Tegelijkertijd dalen de productiekosten van een batterij met 3 duizend euro in 2030, zo is de verwachting van de milieuorganisatie. Autofabrikant Mazda sloot zich onlangs aan bij de eFuel Alliantie, waarin partijen zijn aangesloten die zich inzetten voor de realisatie en promotie van e-brandstoffen.Lees in dit artikel welke snellere weg de eFuel Alliantie ziet in het bereiken van minder CO2.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos