Infrastructuur

Laatste update:

Kwartaalomzet Fastned verdubbelt naar 3,2 miljoen

Fastned heeft z'n omzet over Q3 verdubbeld. (Foto: Fastned)

De omzet van snellaadbedrijf Fastned is in het derde kwartaal van 2021 gestegen van 1,6 miljoen euro vorig jaar tot 3,2 miljoen euro dit jaar: een stijging van 96 procent. Zo meldt het bedrijf vandaag.

Fastned dankt de groei aan de sterke verkoop van elektrische auto’s, versnelde opening van stations en het opheffen van de thuiswerkadviezen. In het derde kwartaal voegde Fastned 21 stations toe aan zijn netwerk, waarmee het netwerk nu in totaal 164 laadstations telt in 5 landen. In Nederland werden 14 stations geopend, inclusief de ombouw van 11 Mistergreen locaties.

Het bedrijf houdt vast aan zijn doel om tenminste 45 stations te realiseren in 2021. In het afgelopen kwartaal werden 282 duizend laadsessies geteld, dat is 66 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, waarmee 27,5 miljoen kilometers werden gemaakt. Het aantal klanten groeide met 88 procent tot meer dan 88 duizend.

Versnellen

“Ik ben erg blij dat we onze omzet bijna hebben verdubbeld ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. En dat we langzaam terugkeren naar de pre-corona situatie: met bijna elke dag een nieuw record”, zegt Michel Langezaal, ceo van Fastned. 

Het snellaadbedrijf won eerder dit jaar een rechtszaak die het samen met Mistergreen had aangespannen tegen de Staat. Door de uitspraak mag Fastned shops en toiletten bouwen bij zijn laadstations. Tegelijkertijd bepaalde de Raad van State dat tankstations wel eigen laadpalen mogen plaatsen, alleen niet teveel.

Kwartaalomzet Fastned verdubbelt naar 3,2 miljoen | Fleet&Mobility

Kwartaalomzet Fastned verdubbelt naar 3,2 miljoen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Fastned heeft z'n omzet over Q3 verdubbeld. (Foto: Fastned)

Fastned dankt de groei aan de sterke verkoop van elektrische auto’s, versnelde opening van stations en het opheffen van de thuiswerkadviezen. In het derde kwartaal voegde Fastned 21 stations toe aan zijn netwerk, waarmee het netwerk nu in totaal 164 laadstations telt in 5 landen. In Nederland werden 14 stations geopend, inclusief de ombouw van 11 Mistergreen locaties.

Het bedrijf houdt vast aan zijn doel om tenminste 45 stations te realiseren in 2021. In het afgelopen kwartaal werden 282 duizend laadsessies geteld, dat is 66 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, waarmee 27,5 miljoen kilometers werden gemaakt. Het aantal klanten groeide met 88 procent tot meer dan 88 duizend.

Versnellen

“Ik ben erg blij dat we onze omzet bijna hebben verdubbeld ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. En dat we langzaam terugkeren naar de pre-corona situatie: met bijna elke dag een nieuw record”, zegt Michel Langezaal, ceo van Fastned. 

Het snellaadbedrijf won eerder dit jaar een rechtszaak die het samen met Mistergreen had aangespannen tegen de Staat. Door de uitspraak mag Fastned shops en toiletten bouwen bij zijn laadstations. Tegelijkertijd bepaalde de Raad van State dat tankstations wel eigen laadpalen mogen plaatsen, alleen niet teveel.