Infrastructuur

Fastned haalt investering van 75 miljoen binnen

Het betreft 2.032.520 nieuwe certificaten. (foto: Fastned)

Laadbedrijf Fastned kondigt vandaag een private placement ter waarde van 75 miljoen euro aan bij Schroders Capital. Dit is een beleggingsdivisie van de wereldwijde vermogensbeheerder Schroders. Daarmee wordt het bedrijf voor bijna elf procent eigenaar van Fastnet. Dat meldt het laadbedrijf middels een persbericht.

Deze langetermijninvestering door Schroders Capital ondersteunt de toekomstige groei van Fastned. Het bedrag wordt gebruikt voor verdere uitbereiding van Fastned’s Europese netwerk. 2.032.520 nieuwe certificaten van aandelen zijn uitgegeven voor 36,90 euro per certificaat. In totaal vertegenwoordigt dit een belang van 10,61 procent.

Extra commissaris

Schroders Capital wordt vertegenwoordigd in de raad van commissarissen van Fastned door één extra commissaris: Jérôme Janssen, co-head of infrastructure equity investment bij Schroders Capital. Janssen zal naar verwachting uiterlijk op 16 december 2022 door de algemene vergadering van de Vennootschap worden benoemd.

Fastned haalde in juni van dit jaar al 23 miljoen euro op door middel van obligaties.

Fastned haalt investering van 75 miljoen binnen | Fleet&Mobility
Infrastructuur

Fastned haalt investering van 75 miljoen binnen

Het betreft 2.032.520 nieuwe certificaten. (foto: Fastned)

Laadbedrijf Fastned kondigt vandaag een private placement ter waarde van 75 miljoen euro aan bij Schroders Capital. Dit is een beleggingsdivisie van de wereldwijde vermogensbeheerder Schroders. Daarmee wordt het bedrijf voor bijna elf procent eigenaar van Fastnet. Dat meldt het laadbedrijf middels een persbericht.

Deze langetermijninvestering door Schroders Capital ondersteunt de toekomstige groei van Fastned. Het bedrag wordt gebruikt voor verdere uitbereiding van Fastned’s Europese netwerk. 2.032.520 nieuwe certificaten van aandelen zijn uitgegeven voor 36,90 euro per certificaat. In totaal vertegenwoordigt dit een belang van 10,61 procent.

Extra commissaris

Schroders Capital wordt vertegenwoordigd in de raad van commissarissen van Fastned door één extra commissaris: Jérôme Janssen, co-head of infrastructure equity investment bij Schroders Capital. Janssen zal naar verwachting uiterlijk op 16 december 2022 door de algemene vergadering van de Vennootschap worden benoemd.

Fastned haalde in juni van dit jaar al 23 miljoen euro op door middel van obligaties.