Infrastructuur

Ruim een vijfde zakelijke rijders laadt EV op bij het werk

(Foto: ChargePoint.)

De leden van de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) laden het liefst de EV op aan de oprit (42 procent), terwijl ruim een vijfde van de leden de voorkeur heeft om de wagen op de zaak op te laden. 

VZR schrijft in een persbericht dat de grootste groep zakelijke rijders thuis aan de oprit laden aangezien de kosten voor elektriciteit daar goedkoop zijn, zeker in combinatie met eigen zonnepanelen. Met het huidige prijsplafond kom je aan de 0,40 euro per kWh.

Ruim 32 procent van de werknemers laadt de EV graag op aan een openbare laadpaal. Volgens VZR heeft dit te maken met de onmogelijkheid van het thuisladen. Niet alle woningen hebben een eigen oprit. De kosten hiervoor variëren tussen de 0,30 en de 0,60 euro. 

Volgens VZR laadt 5 procent van de zakelijke rijders de EV op langs de snelweg. Het laden langs de snelweg is de duurste optie met gemiddeld 1 euro per kWh. 

Ruim een vijfde zakelijke rijders laadt EV op bij het werk | Fleet&Mobility
Infrastructuur

Ruim een vijfde zakelijke rijders laadt EV op bij het werk

(Foto: ChargePoint.)

De leden van de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) laden het liefst de EV op aan de oprit (42 procent), terwijl ruim een vijfde van de leden de voorkeur heeft om de wagen op de zaak op te laden. 

VZR schrijft in een persbericht dat de grootste groep zakelijke rijders thuis aan de oprit laden aangezien de kosten voor elektriciteit daar goedkoop zijn, zeker in combinatie met eigen zonnepanelen. Met het huidige prijsplafond kom je aan de 0,40 euro per kWh.

Ruim 32 procent van de werknemers laadt de EV graag op aan een openbare laadpaal. Volgens VZR heeft dit te maken met de onmogelijkheid van het thuisladen. Niet alle woningen hebben een eigen oprit. De kosten hiervoor variëren tussen de 0,30 en de 0,60 euro. 

Volgens VZR laadt 5 procent van de zakelijke rijders de EV op langs de snelweg. Het laden langs de snelweg is de duurste optie met gemiddeld 1 euro per kWh.