Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Eindhovense studenten demonstreren bus op mierenzuur

Vorig jaar was het nog een miniatuurauto, nu is het een hele bus: Team Fast van de TU Eindhoven wil graag bewijzen dat mierenzuur de duurzame energiedrager van de toekomst is.

Op 6 juli toonden de studenten van Team Fast een elektrische bus met een range extender die draait op mierenzuur. Dat is een energiedrager die ontstaat door waterstof te binden met kooldioxide. Zo ontstaat een vloeistof die in de range extender weer wordt gesplitst in waterstof en CO2, waarna de waterstof in energie wordt omgezet in een brandstofcel. Vorig jaar toonden de studenten al een miniatuur-auto op mierenzuur.

Ten opzichte van waterstof heeft mierenzuur het voordeel dat het een vloeibare vorm heeft en dus beter aansluit op de bestaande brandstofinfrastructuur. Het hoeft niet onder druk vervoerd te worden en is niet erg brandbaar. Volgens Team Fast is het daarom beter dan waterstof geschikt als energiedrager van de toekomst voor transport.

Eindhovense studenten demonstreren bus op mierenzuur | Fleet&Mobility

Eindhovense studenten demonstreren bus op mierenzuur

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Op 6 juli toonden de studenten van Team Fast een elektrische bus met een range extender die draait op mierenzuur. Dat is een energiedrager die ontstaat door waterstof te binden met kooldioxide. Zo ontstaat een vloeistof die in de range extender weer wordt gesplitst in waterstof en CO2, waarna de waterstof in energie wordt omgezet in een brandstofcel. Vorig jaar toonden de studenten al een miniatuur-auto op mierenzuur.

Ten opzichte van waterstof heeft mierenzuur het voordeel dat het een vloeibare vorm heeft en dus beter aansluit op de bestaande brandstofinfrastructuur. Het hoeft niet onder druk vervoerd te worden en is niet erg brandbaar. Volgens Team Fast is het daarom beter dan waterstof geschikt als energiedrager van de toekomst voor transport.