Parknow en BMW winnen Innovation Awards

Maarten Maarten
• Laatste update:
Trotse winnaars tijdens de intertraffic. Geheel links Marc de Vries, ceo van Parknow (foto: Parknow)

Dit meldt Parknow.

Het bedrijf, onder meer bekend van de app Parkmobile, heeft met Parknow’s in-car betaalmethode en BMW’s On-Street Parking Information (OSPI) de award gewonnen in de categorie Smart Mobility. Dezelfde samenwerking is uitgeroepen tot winnaar van de Overall Innovation Award.

In het juryrapport wordt gesteld dat “Parknow en BMW er met OSPI voor zorgen dat het laatste deel van een rit binnen de stad efficiënt verloopt, waardoor er minder kilometers gemaakt worden, met een schonere stad en betere doorstroming tot gevolg. Bovendien is deze parkeeroplossing ook beschikbaar voor andere automerken.” 

OSPI voorspelt de beschikbaarheid van parkeerplaatsen op basis van historische verkeersstromen, gegevens van parkeerautomaten en transacties van parkeerapps. De kleurcodering op de navigatiekaart geeft een indicatie van het vinden van een vrije parkeerplek. Na parkeren kan betaling in de auto plaatsvinden via Parknow.

Parknow is van oorsprong Nederlands. Het bedrijf begon in 2000 als Parkobile met bel- en sms-parkeren in Groningen. Inmiddels is het sterk gegroeide bedrijf volledig eigendom van BMW. Begin dit jaar veranderde Parkmobile haar naam in Parknow.

Parknow en BMW winnen Innovation Awards | Fleet&Mobility

Parknow en BMW winnen Innovation Awards

Maarten Maarten
• Laatste update:
Trotse winnaars tijdens de intertraffic. Geheel links Marc de Vries, ceo van Parknow (foto: Parknow)

Dit meldt Parknow.

Het bedrijf, onder meer bekend van de app Parkmobile, heeft met Parknow’s in-car betaalmethode en BMW’s On-Street Parking Information (OSPI) de award gewonnen in de categorie Smart Mobility. Dezelfde samenwerking is uitgeroepen tot winnaar van de Overall Innovation Award.

In het juryrapport wordt gesteld dat “Parknow en BMW er met OSPI voor zorgen dat het laatste deel van een rit binnen de stad efficiënt verloopt, waardoor er minder kilometers gemaakt worden, met een schonere stad en betere doorstroming tot gevolg. Bovendien is deze parkeeroplossing ook beschikbaar voor andere automerken.” 

OSPI voorspelt de beschikbaarheid van parkeerplaatsen op basis van historische verkeersstromen, gegevens van parkeerautomaten en transacties van parkeerapps. De kleurcodering op de navigatiekaart geeft een indicatie van het vinden van een vrije parkeerplek. Na parkeren kan betaling in de auto plaatsvinden via Parknow.

Parknow is van oorsprong Nederlands. Het bedrijf begon in 2000 als Parkobile met bel- en sms-parkeren in Groningen. Inmiddels is het sterk gegroeide bedrijf volledig eigendom van BMW. Begin dit jaar veranderde Parkmobile haar naam in Parknow.