Accenture-medewerkers ontlasten Zuidas met e-bikepilot

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Twee Accenture-medewerkers testen de e-bike vast uit, met op links mobiliteitsmanager Coen Krol.
Twee Accenture-medewerkers testen de e-bike vast uit, met op links mobiliteitsmanager Coen Krol. (Foto: ALD Automotive)

Leasemaatschappij ALD Automotive en adviesbureau Accenture zijn een e-bikepilot gestart op de Zuidas in Amsterdam, waar het hoofdkantoor van Accenture gevestigd is. Als de pilot positief wordt afgesloten, overweegt Accenture voor een langere tijd lease e-bikes via ALD Automotive in te zetten. Voor de pilot kwamen al honderd aanmeldingen binnen, waarvan vijftig doorgang kregen.

Lonneke van der Horst, marketing en strategy director van ALD Automotive, stelt dat de e-bike vooral in de stad een serieus alternatief is voor de auto. “Het scheelt tijd, ruimte en geld voor parkeren. Het is een duurzame manier van vervoeren. Bovendien past het prima bij een gezondere levensstijl én kun je grotere afstanden overbruggen dan met een gewone fiets.”

Filedruk verminderen

Op de Zuidas vinden momenteel allerlei pilots plaats om de filedruk te verminderen. De A10 staat ter hoogte van het Amsterdamse zakendistrict nu al iedere dag vast, maar medio 2019 starten ook nog een rigoureuze wegwerkzaamheden die naar verwachting leiden tot een jarenlang verkeersinfarct. Fleet&Mobility interviewde onlangs Carolien Gehrels van Arcadis. Zij is een van de initiatiefnemers van een pilot waarbij leaserijders in ruil voor duizend euro een maand lang hun auto lieten staan om voor een ander vervoermiddel te kiezen. Lees het volledige interview met Gehrels hier.

Accenture-medewerkers ontlasten Zuidas met e-bikepilot | Fleet&Mobility

Accenture-medewerkers ontlasten Zuidas met e-bikepilot

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Twee Accenture-medewerkers testen de e-bike vast uit, met op links mobiliteitsmanager Coen Krol.
Twee Accenture-medewerkers testen de e-bike vast uit, met op links mobiliteitsmanager Coen Krol. (Foto: ALD Automotive)

Leasemaatschappij ALD Automotive en adviesbureau Accenture zijn een e-bikepilot gestart op de Zuidas in Amsterdam, waar het hoofdkantoor van Accenture gevestigd is. Als de pilot positief wordt afgesloten, overweegt Accenture voor een langere tijd lease e-bikes via ALD Automotive in te zetten. Voor de pilot kwamen al honderd aanmeldingen binnen, waarvan vijftig doorgang kregen.

Lonneke van der Horst, marketing en strategy director van ALD Automotive, stelt dat de e-bike vooral in de stad een serieus alternatief is voor de auto. “Het scheelt tijd, ruimte en geld voor parkeren. Het is een duurzame manier van vervoeren. Bovendien past het prima bij een gezondere levensstijl én kun je grotere afstanden overbruggen dan met een gewone fiets.”

Filedruk verminderen

Op de Zuidas vinden momenteel allerlei pilots plaats om de filedruk te verminderen. De A10 staat ter hoogte van het Amsterdamse zakendistrict nu al iedere dag vast, maar medio 2019 starten ook nog een rigoureuze wegwerkzaamheden die naar verwachting leiden tot een jarenlang verkeersinfarct. Fleet&Mobility interviewde onlangs Carolien Gehrels van Arcadis. Zij is een van de initiatiefnemers van een pilot waarbij leaserijders in ruil voor duizend euro een maand lang hun auto lieten staan om voor een ander vervoermiddel te kiezen. Lees het volledige interview met Gehrels hier.