Uber-concurrent Lyft plant beursgang

Maarten Maarten
• Laatste update:
Lyft zou 15 miljard dollar waard zijn. Foto: Shutterstock

Uber-concurrent Lyft maakte gisteren bekend de stukken voor een beursgang in te hebben ingeleverd bij de Amerikaanse toezichthouder.

In de Verenigde Staten speelt zich een harde concurrentiestrijd af tussen Uber en het kleinere Lyft. Uber heeft een omzet van 7,8 miljard dollar en kondigde in oktober aan dat het begin 2019 naar de beurs wil. Het lijkt er nu op dat Lyft, met een omzet van 1 miljard dollar, Uber voor wil zijn. 

15 miljard

De stukken zijn onder een vertrouwelijke regeling ingeleverd, zodat niet duidelijk is welk deel van het bedrijf naar de beurs wordt gebracht. Amerikaanse media schatten de waarde van het bedrijf op circa 15 miljard dollar. Net als Uber, waarvan de waarde op 120 miljard dollar wordt geschat, maakt het nog steeds geen winst.

Volgens de Financial Times heeft Lyft zakenbank JPMorgan Chase in de arm genomen om de beursgang te begeleiden.

In oktober werd bekend dat Google, dat eerder geld stak in Uber, een miljard dollar investeert in Lyft. 

Uber-concurrent Lyft plant beursgang | Fleet&Mobility

Uber-concurrent Lyft plant beursgang

Maarten Maarten
• Laatste update:
Lyft zou 15 miljard dollar waard zijn. Foto: Shutterstock

Uber-concurrent Lyft maakte gisteren bekend de stukken voor een beursgang in te hebben ingeleverd bij de Amerikaanse toezichthouder.

In de Verenigde Staten speelt zich een harde concurrentiestrijd af tussen Uber en het kleinere Lyft. Uber heeft een omzet van 7,8 miljard dollar en kondigde in oktober aan dat het begin 2019 naar de beurs wil. Het lijkt er nu op dat Lyft, met een omzet van 1 miljard dollar, Uber voor wil zijn. 

15 miljard

De stukken zijn onder een vertrouwelijke regeling ingeleverd, zodat niet duidelijk is welk deel van het bedrijf naar de beurs wordt gebracht. Amerikaanse media schatten de waarde van het bedrijf op circa 15 miljard dollar. Net als Uber, waarvan de waarde op 120 miljard dollar wordt geschat, maakt het nog steeds geen winst.

Volgens de Financial Times heeft Lyft zakenbank JPMorgan Chase in de arm genomen om de beursgang te begeleiden.

In oktober werd bekend dat Google, dat eerder geld stak in Uber, een miljard dollar investeert in Lyft.