VW en Ford werken samen aan autonoom rijdende taxi’s

Maarten Maarten
• Laatste update:
De elektrische ID Buzz van Volkswagen zal zeker ook van autonome features worden voorzien (foto: Shutterstock)

Volkswagen kiest een andere partner bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s: de banden met startup Aurora werden onverwacht verbroken nadat Aurora eind vorige week aankondigde ook aan FCA (Fiat Chrysler) te gaan leveren. “De activiteiten in het kader van onze samenwerking zijn afgerond”, zei een woordvoerder van VW tegen de Financial Times. 

De Amerikaanse krant meldt ook dat Volkswagen nu samen met Ford aan autonoom rijdende voertuigen gaat werken. De eerder aangekondigde deelname van VW in Argo Al is vrijwel rond, heeft Volkswagen bevestigd. Argo Al is het bedrijf van Ford dat gericht is op autonoom rijdende taxidiensten. Het bedrijf richt zich daarmee op dezelfde markt als bijvoorbeeld Waymo, de dochteronderneming van Google. Lees hier: Eind vorig jaar wilde VW nog op eigen kracht concurreren met Waymo.

De samenwerking tussen Ford en Volkswagen komt niet uit de lucht vallen. In januari kondigden beide concerns al aan om samen pickups en bestelwagens te gaan ontwikkelen

VW en Ford werken samen aan autonoom rijdende taxi’s | Fleet&Mobility

VW en Ford werken samen aan autonoom rijdende taxi’s

Maarten Maarten
• Laatste update:
De elektrische ID Buzz van Volkswagen zal zeker ook van autonome features worden voorzien (foto: Shutterstock)

Volkswagen kiest een andere partner bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s: de banden met startup Aurora werden onverwacht verbroken nadat Aurora eind vorige week aankondigde ook aan FCA (Fiat Chrysler) te gaan leveren. “De activiteiten in het kader van onze samenwerking zijn afgerond”, zei een woordvoerder van VW tegen de Financial Times. 

De Amerikaanse krant meldt ook dat Volkswagen nu samen met Ford aan autonoom rijdende voertuigen gaat werken. De eerder aangekondigde deelname van VW in Argo Al is vrijwel rond, heeft Volkswagen bevestigd. Argo Al is het bedrijf van Ford dat gericht is op autonoom rijdende taxidiensten. Het bedrijf richt zich daarmee op dezelfde markt als bijvoorbeeld Waymo, de dochteronderneming van Google. Lees hier: Eind vorig jaar wilde VW nog op eigen kracht concurreren met Waymo.

De samenwerking tussen Ford en Volkswagen komt niet uit de lucht vallen. In januari kondigden beide concerns al aan om samen pickups en bestelwagens te gaan ontwikkelen