Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Seat zet drones in voor bevoorrading fabriek Barcelona

In samenwerking met Grupo Sesé heeft SEAT een innovatieve onderdelendistributie opgezet. (Foto: Seat)

Het inzetten van drones levert over een afstand van ruim 2 kilometer een tijdsbesparing op van 80 procent.

Autofabrikant Seat gaat samen met logistiek dienstverlener Grupo Sesé drones inzetten om auto-onderdelen te leveren aan de productiefaciliteit van Seat in Barcelona. De drones vertrekken met de onderdelen vanaf het logistieke centrum van Grupo Sesé in Abrera. Dit meldt de autofabrikant in een persbericht.

Vandaag werden de eerste onderdelen, stuurwielen en airbags, ingevlogen bij de fabriek in Barcelona. Het pilotproject wordt onder toezicht van de de Spanish Aviation Safety and Security Agency (AESA) uitgevoerd. Het gaat om een aantal vluchten per dag.Op het Automotive Youtubekanaal staat de video waarin de logistiek met drones wordt getoond.

De drones doen 15 minuten over de afstand van ruim 2 kilometer, en dat betekent een tijdsbesparing van 80 procent ten opzichte van vervoer met vrachtwagens, aldus Seat. Daarbij betekent de distributie via drones ook een aanzienlijke reductie in CO2-uitstoot.

Voor het emissievrij bezorgen in de retail lanceert Mercedes-Benz de Vision Van met drones op het dak.

Seat zet drones in voor bevoorrading fabriek Barcelona | Fleet&Mobility

Seat zet drones in voor bevoorrading fabriek Barcelona

 Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
In samenwerking met Grupo Sesé heeft SEAT een innovatieve onderdelendistributie opgezet. (Foto: Seat)

Autofabrikant Seat gaat samen met logistiek dienstverlener Grupo Sesé drones inzetten om auto-onderdelen te leveren aan de productiefaciliteit van Seat in Barcelona. De drones vertrekken met de onderdelen vanaf het logistieke centrum van Grupo Sesé in Abrera. Dit meldt de autofabrikant in een persbericht.

Vandaag werden de eerste onderdelen, stuurwielen en airbags, ingevlogen bij de fabriek in Barcelona. Het pilotproject wordt onder toezicht van de de Spanish Aviation Safety and Security Agency (AESA) uitgevoerd. Het gaat om een aantal vluchten per dag.Op het Automotive Youtubekanaal staat de video waarin de logistiek met drones wordt getoond.

De drones doen 15 minuten over de afstand van ruim 2 kilometer, en dat betekent een tijdsbesparing van 80 procent ten opzichte van vervoer met vrachtwagens, aldus Seat. Daarbij betekent de distributie via drones ook een aanzienlijke reductie in CO2-uitstoot.

Voor het emissievrij bezorgen in de retail lanceert Mercedes-Benz de Vision Van met drones op het dak.