Mobiliteitsoplossingen

Deelautobedrijf Amber verdubbelt aantal hubs

Amber groeit naar 140 inleverpunten. (Foto: Amber)

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij investeert in het deelautoconcept.

Amber, de Eindhovense aanbieder van zakelijke deelauto’s, schaalt op. Het netwerk van meer dan 70 hubs waar klanten hun elektrische auto kunnen ophalen of achterlaten wordt uitgebreid naar meer dan 140 hubs.

Om de voorgenomen verdrievoudiging van de omzet mogelijk te maken, investeert BOM Brabant Ventures samen met een consortium van investeerders in Amber. Eerder investeerde de Brabantse BMW dealerholding Pala Group al in het bedrijf.

“De BOM behoort al een tijdje tot de tevreden klanten van Amber”, zegt Jeroen Willems, investment manager bij BOM Brabant Ventures. “Een van de hubs bevindt zich zelfs op onze parkeerplaats in Tilburg. De investering is bijzonder omdat er meetbare afspraken zijn vastgelegd over verantwoord grondstofgebruik door de inzet van duurzaam geproduceerde voertuigen en over een CO2-reductie van maar liefst 30 miljoen kilo in de komende vijf jaar. Daarmee levert deze investering een flinke bijdrage aan onze maatschappelijke doelstellingen.”

Deelautobedrijf Amber verdubbelt aantal hubs | Fleet&Mobility
Mobiliteitsoplossingen

Deelautobedrijf Amber verdubbelt aantal hubs

Amber groeit naar 140 inleverpunten. (Foto: Amber)

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij investeert in het deelautoconcept.

Amber, de Eindhovense aanbieder van zakelijke deelauto’s, schaalt op. Het netwerk van meer dan 70 hubs waar klanten hun elektrische auto kunnen ophalen of achterlaten wordt uitgebreid naar meer dan 140 hubs.

Om de voorgenomen verdrievoudiging van de omzet mogelijk te maken, investeert BOM Brabant Ventures samen met een consortium van investeerders in Amber. Eerder investeerde de Brabantse BMW dealerholding Pala Group al in het bedrijf.

“De BOM behoort al een tijdje tot de tevreden klanten van Amber”, zegt Jeroen Willems, investment manager bij BOM Brabant Ventures. “Een van de hubs bevindt zich zelfs op onze parkeerplaats in Tilburg. De investering is bijzonder omdat er meetbare afspraken zijn vastgelegd over verantwoord grondstofgebruik door de inzet van duurzaam geproduceerde voertuigen en over een CO2-reductie van maar liefst 30 miljoen kilo in de komende vijf jaar. Daarmee levert deze investering een flinke bijdrage aan onze maatschappelijke doelstellingen.”