Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Dealerholding Century presenteert Volkswagen Transporter op waterstof

De H2-Transporter is inmiddels goedgekeurd door het RDW. (Foto: Century)

Het eerste voertuig ging naar de gemeente Groningen.

Century Autogroep heeft in samenwerking met Holthausen Clean Technology uit Hoogezand een volledig elektrische, op waterstof rijdende, Volkswagen Transporter op de markt gezet. De Transporter op waterstof, de H2-Transporter, is inmiddels definitief goedgekeurd door het RDW. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Century is inmiddels begonnen met de eerste uitleveringen van reeds verkochte H2-Transporters. Het eerste voertuig ging naar de gemeente Groningen, voor het emissievrij vervoeren van onderdelen naar verschillende magazijnen in de stad.

De H2-Transporter heeft een actieradius van 250 kilometer op de brandstofcel, door het 25kWh accupakket ook nog 60 kilometer elektrisch en wordt geleverd in de verlengde uitvoering van de Volkswagen Transporter. 

“Afgelopen jaar is de vraag naar en verkoop van elektrische auto’s ook bij Century explosief gestegen. Zelf willen wij hierin ook een zinvolle bijdrage leveren. Hoe mooi is het om iets te kunnen bijdragen aan het milieu en onze toekomst, te voldoen aan concrete vragen van meerdere klanten uit ons gebied en dat te realiseren in samenwerking met een lokale partij als Holthausen”, zegt directeur/eigenaar Erik Meems.

Dealerholding Century presenteert Volkswagen Transporter op waterstof | Fleet&Mobility
Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Dealerholding Century presenteert Volkswagen Transporter op waterstof

De H2-Transporter is inmiddels goedgekeurd door het RDW. (Foto: Century)

Het eerste voertuig ging naar de gemeente Groningen.

Century Autogroep heeft in samenwerking met Holthausen Clean Technology uit Hoogezand een volledig elektrische, op waterstof rijdende, Volkswagen Transporter op de markt gezet. De Transporter op waterstof, de H2-Transporter, is inmiddels definitief goedgekeurd door het RDW. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Century is inmiddels begonnen met de eerste uitleveringen van reeds verkochte H2-Transporters. Het eerste voertuig ging naar de gemeente Groningen, voor het emissievrij vervoeren van onderdelen naar verschillende magazijnen in de stad.

De H2-Transporter heeft een actieradius van 250 kilometer op de brandstofcel, door het 25kWh accupakket ook nog 60 kilometer elektrisch en wordt geleverd in de verlengde uitvoering van de Volkswagen Transporter. 

“Afgelopen jaar is de vraag naar en verkoop van elektrische auto’s ook bij Century explosief gestegen. Zelf willen wij hierin ook een zinvolle bijdrage leveren. Hoe mooi is het om iets te kunnen bijdragen aan het milieu en onze toekomst, te voldoen aan concrete vragen van meerdere klanten uit ons gebied en dat te realiseren in samenwerking met een lokale partij als Holthausen”, zegt directeur/eigenaar Erik Meems.