Mobiliteitsoplossingen

Teun Kraaij coo deelautobedrijf Amber

Teun Kraaij. (Foto: Amber)

Teun Kraaij is sinds januari coo van deelautobedrijf Amber.

Kraaij is aangetrokken om het bedrijf op te schalen samen met ceo Hans de Penning. Dat maakt Amber bekend. Het bedrijf levert deelauto’s aan voornamelijk de zakelijke markt. Zo heeft het bedrijf onder meer Philips als klant.

Kraaij was managing director van BuyBay, dat actief is in de duurzame retourverwerking. Bij consultancykantoor McKinsey & Company was hij partner. Zijn overstap naar deelautobedrijf Amber komt voort uit de wens om een duurzame bijdrage te leveren. “Ik doe alleen dingen waar ik in geloof. Iets waarmee ik het leven voor een grote groep mensen een beetje beter kan maken. Bij BuyBay deed ik dat door verspilling tegen te gaan, bij Amber door de energietransitie te faciliteren; een omslag van bezit naar gebruik als het om auto’s gaat.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
Teun Kraaij coo deelautobedrijf Amber | Fleet&Mobility
Mobiliteitsoplossingen

Teun Kraaij coo deelautobedrijf Amber

Teun Kraaij. (Foto: Amber)

Teun Kraaij is sinds januari coo van deelautobedrijf Amber.

Kraaij is aangetrokken om het bedrijf op te schalen samen met ceo Hans de Penning. Dat maakt Amber bekend. Het bedrijf levert deelauto’s aan voornamelijk de zakelijke markt. Zo heeft het bedrijf onder meer Philips als klant.

Kraaij was managing director van BuyBay, dat actief is in de duurzame retourverwerking. Bij consultancykantoor McKinsey & Company was hij partner. Zijn overstap naar deelautobedrijf Amber komt voort uit de wens om een duurzame bijdrage te leveren. “Ik doe alleen dingen waar ik in geloof. Iets waarmee ik het leven voor een grote groep mensen een beetje beter kan maken. Bij BuyBay deed ik dat door verspilling tegen te gaan, bij Amber door de energietransitie te faciliteren; een omslag van bezit naar gebruik als het om auto’s gaat.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos