Mobiliteitsoplossingen

Mobiliteitsalliantie: Jaarlijks drie miljard extra overheidsinvesteringen

Foto: Shutterstock

De 25 deelnemers aan de Mobiliteitsalliantie willen de komende twintig jaar jaarlijks drie miljard aan extra investeringen in mobiliteit. Dat meldt de alliantie vandaag. 

De drie miljard is in lijn met de eerdere wens van de alliantie om tot 2030 dertig miljard euro extra te investeren. Volgens de alliantie investeert Nederland minder in mobiliteit als percentage van het BBP dan bijvoorbeeld Bulgarije of Polen. “Ook omdat we als Nederland aantrekkelijk willen blijven voor bedrijven om zich hier te vestigen, zal er tot 2040 drie miljard euro per jaar extra naar mobiliteit moeten. Daarmee kunnen investeringen worden gedaan waarmee we èn bestaande achterstanden in onderhoud aan wegen en OV infrastructuur wegwerken èn waarmee we internationaal weer voorop komen te lopen”, meldt de alliantie.

De alliantie, die bestaat uit 25 partijen waaronder Bovag, RAI Vereniging en de ANWB, presenteert ook een 7-puntenplan waarmee het naar eigen zeggen “het nieuwe kabinet werk uit handen neemt”. Hierin stelt het onder meer flexibelere werk-, school- en reistijden voor. Ook wil het extra investeringen in de OV- en fietsinfrastructuur en in hubs voor personen- en goederenvervoer, moet verkeersveiligheid een nationale prioriteit worden en wordt rekeningrijden zo snel mogelijk ingevoerd. 

Lees meer op Automotive-online.nl.

Mobiliteitsalliantie: Jaarlijks drie miljard extra overheidsinvesteringen | Fleet&Mobility

Mobiliteitsalliantie: Jaarlijks drie miljard extra overheidsinvesteringen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

De drie miljard is in lijn met de eerdere wens van de alliantie om tot 2030 dertig miljard euro extra te investeren. Volgens de alliantie investeert Nederland minder in mobiliteit als percentage van het BBP dan bijvoorbeeld Bulgarije of Polen. “Ook omdat we als Nederland aantrekkelijk willen blijven voor bedrijven om zich hier te vestigen, zal er tot 2040 drie miljard euro per jaar extra naar mobiliteit moeten. Daarmee kunnen investeringen worden gedaan waarmee we èn bestaande achterstanden in onderhoud aan wegen en OV infrastructuur wegwerken èn waarmee we internationaal weer voorop komen te lopen”, meldt de alliantie.

De alliantie, die bestaat uit 25 partijen waaronder Bovag, RAI Vereniging en de ANWB, presenteert ook een 7-puntenplan waarmee het naar eigen zeggen “het nieuwe kabinet werk uit handen neemt”. Hierin stelt het onder meer flexibelere werk-, school- en reistijden voor. Ook wil het extra investeringen in de OV- en fietsinfrastructuur en in hubs voor personen- en goederenvervoer, moet verkeersveiligheid een nationale prioriteit worden en wordt rekeningrijden zo snel mogelijk ingevoerd. 

Lees meer op Automotive-online.nl.